ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο θεαματικός κατήφορος του Αλέξη Τσίπρα από την ύβριν στην τίσιν

05:50 - 21 Ιουλ 2020
Εναν χρόνο μετά από τις εκλογές και ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να αποδίδουν την ήττα τους στην κακή συναστρία και στην αχαριστία των πολιτών, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του έρχονται σχεδόν καθημερινώς αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν θα μπορέσουν να λύσουν ποτέ.

Όλες οι αποκαλύψεις, για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις της θητείας τους, καταδεικνύουν το βασικό χαρακτηριστικό της αντίληψής τους: Επικαλούνταν διαρκώς ηθικά πλεονεκτήματα και διάφορες άλλες πολιτικές ανοησίες, ενώ την ίδια στιγμή και με κάθε τρόπο, περιφρονούσαν την νοημοσύνη των πολιτών. 

 

Τσίπρας - Βαρουφάκης και Σία, επιχειρούσαν στην πρώτη φάση της διακυβέρνσης να κοροϊδέψουν το σύμπαν, στήνοντας μία κακή παράσταση που ονόμασαν «περήφανη διαπραγμάτευση». Στο όνομα των Ελλήνων πολιτών περιφέρονταν στις Βρυξέλλες ως δήθεν ζεν πρεμιέ της αριστεράς. Οδηγούσαν την χώρα στην καταστροφή, μέχρις που έφτασαν όλους τους Ευρωπαίους στα άκρα. Όταν εκείνοι τους έπιασαν από το λαιμό, επέστρεψαν στη χώρα και έκαναν τους μάγκες, εκβιάζοντας θεσμούς και πρόσωπα, στήνοντας ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα και αναγκάζοντας την αντιπολίτευση να ψηφίσει μαζί τους ένα τρίτο θλιβερό μνημόνιο. 

 

Την ίδια ώρα, συνδιαλέγονταν παρασκηνιακά με όλους και για όλα, με τρόπο πρωτοφανή, αντιθεσμικό, θρασύ και προκλητικό.

 

Ο Παππάς, με έδρα στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου, προσπασθούσε να στήσει ένα μιντιακό παρασύστημα, σε έναν συνδυασμό εκβιασμών, διαπλοκής, δουλοπρέπειας και πονηριάς. Δεν φανταζόταν ότι κάποιοι από τους «παίχτες» που προσπαθπύσε να εκβιάσει, ήταν μεγαλύτεροι από αυτόν και τώρα που τον κρεμούν στα μανταλάκια, τρέχει και δεν προλαβαίνει. 

 

Ο Παπαγγελόπουλος επιχειρούσε να στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα διώξεων πολιτικών αντιπάλων. Ο Τσίπρας υιοθετούσε τις πρακτικές και εμφανιζόταν στη Βουλή να υποστηρίξει την παραπομπή δύο πρώην Πρωθυπουργών, ενός πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενός κεντρικού τραπεζίτη, ενός Επιτρόπου στην ΕΕ και μερικών ακόμη πολιτικών αντιπάλων. Ετσι, επειδή νόμιζε ότι με τέτοιες μεθόδους θα καθάριζε το πολιτικό τοπίο και θα κυριαρχούσε. Η σκευωρία αποκαλύτεται (σχεδόν) σε όλες τις διαστάσεις της. 

 

Στο Μάτι, όλα όσα σχεδόν όλοι υποψιάζονταν, φαίνεται ότι δεν πλησίαζαν ούτε κατ’ ελάχιστο σε αυτό που πραγματικά συνέβη. Οι αποκαλύψεις για τις απόπειρες συγκάλυψης του εγκλήματος, όπως παρουσιάστηκαν από την «Καθημερινή», πιθανώς να είναι από τους καταλύτες της πολιτικής περιόδου. Αν ευσταθούν τα όσα αναφέρει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής για «την υπουργό», «τη Δούρου» και μερικούς ακόμη,  η συνέχεια θα είναι μακρά και πιθανώς οδυνηρή. 

 

Όσο συμβαίνουν αυτά και ξηλώνεται το πουλόβερ, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος, περιοδεύει στα ελληνικά νησιά κάνοντας διακοπές και τάχα αντιπολίτευση, μιλάει εκτός θέματος σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου πιστεύει πως κυριαρχεί ο προβληματισμός για το μέλλον το δικό του και της βαλκανικής εκδοχής της καθ’ ημάς Αριστεράς. 

 

Καταφαίνεται έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια η ύβρις: ο Αλέξης Τσίπρας πίστευε ότι θα μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες διαρκώς. Περιφρόνησε τους πολίτες, σφετερίστηκε την ψήφο τους, προσέβαλε την νοημοσύνη τους - και εξακολουθεί να το κάνει. Κάποιοι συνεχίζουν να τον ακολουθούν, δίχως να γνωρίζουν πού ακριβώς τους οδηγεί. Σύντομα θα καταλάβουν κι αυτοί ότι ο κατήφορος έως την τίσιν δεν θα έχει επιστροφή. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 21 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.