ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε επικοινωνιακά δεν μπορεί να δράσει πια η κυβέρνηση

09:07 - 10 Δεκ 2008
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αναρωτιέται κανείς αν μία κυβέρνηση μπορεί να είναι τόσο απερίγραπτα κακή και ανίκανη όσο η σημερινή. Λες και το κάνει επίτηδες, στη βάση σχεδίου, για να ζαλίσει τόσο τους αντιπάλους της, όσο και τους πολίτες αυτής της χώρα, γιατί οποιαδήποτε άλλη απόπειρα εξήγησης θα έπρεπε να αμφισβητεί έντονα την ικανότητα πολιτικής σκέψης των κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού.

Η ανεπάρκεια που επιδεικνύουνσε όλους τους τομείς κορυφώνεται κυριολεκτικά σε στιγμές κρίσης, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας στο αβίαστο συμπέρασμα ότι οι 5,8 ποσοστιαίες μονάδες με τις οποίες προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση τηςMRB, ίσως να είναι και λίγες.

Πάρτε για παράδειγμα τα γεγονότα των τελευταίων 48 ωρών, κατά τις οποίες οι βάνδαλοι έκαιγαν , κατέστρεφαν και λεηλατούσαν με πλήρη άνεση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ειδικά τη Δευτέρατο βράδυ και ενώ οι πάντες είχαν δει τις φοβερές εικόνες των εμπρησμών κα των λεηλασιών, χωρίς ουσιαστικά την επέμβαση της αστυνομίας, αλλά κάτω από το... άγρυπνο μάτι της, βγήκε ως αρμόδιος υπουργός ο κ. Παυλόπουλος μετά από την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για να μας πει φοβερές ασυναρτησίες. Μας είπε δηλαδή ότικυβέρνηση σέβεται την ανθρώπινη ζωή (και γιαυτό προφανώς δεν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο), ότι είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τις περιουσίες των πολιτών (που είχαν ήδη γίνει παρανάλωμα του πυρός ή καταστραφεί) και ότι γνωρίζει ποιοι είναι υπεύθυνοι για όλα όσα έγιναν (αλλά δεν μας τους λέει).

Μετά από τα ακατάληπτα αυτά λόγια, οι έλληνες πήγαν φυσικά να κοιμηθούν (όσοι μπόρεσαν να κλείσουν μάτι), κάθε άλλο παρά ήσυχοι. Αλλωστε οι επιδόσεις της ελληνικής αστυνομίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια και τη Δευτέρα το βράδυ πρόσθεσε μία ακόμη σελίδα δόξας στην ιστορία της. Χθες όμως τα πράγματα άλλαξαν, καθώς την σκυτάλη την πήρε ο κ. Καραμανλής επιδιδόμενος σε μία υπερδραστηριότητα (ειδικά για την περίπτωσή του) επικοινωνιακού χαρακτήρα και δίχως ουσία. Πρώτα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για να του πει ότι οι υπεύθυνοι (αστυνομικοί για τη δολοφονία του παιδιού και βάνδαλοι για τους βανδαλισμούς) θα πληρώσουν, αλλά όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταδικάσουν ...τα έκτροπα. Στη συνέχεια είδε τον έναν μετά τον άλλον τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους ζητήσει να καταδικάζουν σταθερά και μόνιμα τους «γνωστούς αγνώστους» κουκουλοφόρους και έκλεισε τον κύκλο των χθεσινών συναντήσεων βλέποντας και τον Πρόεδρο κ. Σιούφα, ο οποίος σαν καλός πατερούλης συνέστησε στο Πανελλήνιο «ψυχραιμία και σύνεση»!

Ευτυχώς, μέσα στην υπερδραστηριότητα που ανέπτυξε, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να κάνει δύο φορές δηλώσεις χθες, θεωρώντας ότι οι πολίτες θα εμπιστευθούν την κυβέρνηση μετά από όλα αυτά. Νομίζει ο κ. Καραμανλής ότι η προσπάθεια που κάνει να μοιράσει τις ευθύνες σε όλα τα κόμματα (σε αυτό αποσκοπούσε η συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς) για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων βανδάλων θα πιάσει. Και νομίζει επίσης ότι οι νοικοκυραίοι τελικά θα στραφούν υπέρ της κυβέρνησης βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ή να απειλούνται. Χλωμό το βλέπω, καθώς οι ίδιοι νοικοκυραίοι διαπίστωσαν την Δευτέρα το βράδυ ότι η αστυνομία και το κράτος δεν υπήρχαν.

Μπορεί να του βγήκε του κ. Σαρκοζί σε παρόμοιες περιστάσεις, αλλά είχε δείξει έμπρακτα ότι ήταν αποφασισμένος να διαφυλάξει τις περιουσίες των γάλλων νοικοκυραίων. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, άλλο Κοζάνη και άλλο Λωζάννη!

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.