ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σσσσς, για να μη το μάθουν οι Βρυξέλλες ζητάει ο κ. Χατζηγάκης, ξεχνώντας το παρελθόν

09:53 - 30 Ιαν 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Όλα τα στοιχεία ενός «κόλπου» μεταξύ των γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών και της κυβέρνησης είχαν τελικά οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει λεφτά στα «δικά μας παιδιά», κυρίως αυτά της Θεσσαλίας που είναι και πολλά και έχουν κα στρέμματα, οι αγροτοσυνδικαλιστές ήθελαν να κάνουν το κομμάτι τους στους υπόλοιπους για να μην αλλάξουν στρατόπεδο τέτοια δύσκολη εποχή, από κοντά και οι κουκουέδες του κ. Μπούτα που είναι πρώτοι και καλύτεροι στη διαμαρτυρία, στήσανε τα μπλόκα και μόλις πήραν τα δώρα, την κάνανε αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους υπόλοιπους. Δεν λέω ότι στα σίγουρα έτσι έγινε, αλλά το «φινάλε» άφησε μία τέτοια μυρωδιά.

Ο,τι και να έγινε πραγματικά πάντως, η ιστορία των αγροτικών μπλόκων είχε και τα ωραία της, με πρωταγωνιστή τον κ. Χατζηγάκη. Που από καβαλάρης των τρακτέρ μία εποχή, βρέθηκε από θέλημα της βάσκανης μοίρας από την άλλη πλευρά, να υπερασπίζεται δηλαδή το κράτος και τη νομιμότητα. Που σημαίνει ότι από «κλέφτης» έγινε «αρματωλός», αλλά το κερασάκι ήταν αυτό που είπε προχθές στη συνέντευξη Τύπου, θορυβημένος από τη δημοσιότητα σχετικά με το αν παραβιάζεται η Κοινή Αγροτική Πολιτικήδίδοντας χρήματα πάνω και κάτω από το τραπέζι. Είπε το περίφημο «να μη βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας» εννοώντας προφανώς να μην κάνουμε και πολύ θόρυβο και το μάθε η Κομισιόν και μας ταράξει στα πρόστιμα…

Είναι φανερό ότι ο θεσσαλάρχης υπουργός, γόνος πολιτικής οικογένειας των Τρικάλλων  (ο παππούς ήταν για χρόνια δήμαρχος της πόλης) και ανεψιός του Ευάγγελου Αβέρωφ, δεν έχει μάθει ακόμη ότι ανακαλύφθηκε ο τηλέγραφος και μετά από αυτόν έγιναν άλλα μεγάλα βήματα στην τεχνολογία της επικοινωνίας. Νομίζει ότι κόπηκε η Ελλάδα σαν μπακλαβάς από τα αγροτικάμπλόκα και δεν το έμαθαν οι κουτόφραγκοι στις Βρυξέλλες και αντο έμαθαν δεν γνωρίζουν το γιατί. Αρα δεν άκουσαν και για τα λεφτά που δίνει η κυβέρνηση ως δήθεν αποζημιώσεις, μέσω ΕΛΓΑ, οπότε καλό είναι για χάρη της πατρίδας, να μην το μάθουν και μας την πέσουν…

Αστειότητες, αλλά πέρα από αυτές, τώρα που έγινε «αρματωλός», ο κ. Χατζηγάκης ξέχασε τα κατορθώματα τα δικά του και της παράταξής του τον καιρό που ήταν «κλέφτες». Ξέχασε την εποχή που κάρφωναν σαν «κεφτέ» στην Κομισιόν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚγια την υπόθεση του καλαμποκιού, που και εκείνη είχε γίνει για το καλό της πατρίδας και στην οποία ρόλο είχε παίξει και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας.

Ξέχασε που ο ίδιος και ο κ. Σούρλας έπαιζαν τους καμπόηδες πάνω στα τρακτέρ, ξέχασε την διαβόητη «απογραφή» του κ. Αλογοσκούφη που μας ξεφτέλισε στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων, ξέχασε τα περί «τραβεστί οικονομίας» και τα υπόλοιπα που βροντοφωνούσε ο κ. Καραμανλής όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ξέχασε όλα τα ευθέα και τα υπονοούμενα της παράταξής του όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ, πιθανότατα δεν έμαθε ποτέ για τις ερωτήσεις που κατέθετε στο Ευρωκοινοβούλιο ο συνάδελφός του, ο κ. Τρακατέλλης, σχετικά με την ΕΡΤ και το ανταποδοτικό τέλος.

Σαν πολύ μικρή μνήμη δείχνουν να έχουν ο κ. Χατζηγάκης και οι άλλοι της κυβέρνησης , τώρα που ζορίζονται.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.