ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το γενικό «μπάχαλο» δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

09:16 - 03 Φεβ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αυτοί της κυβέρνησης αποδεικνύουν δυστυχώς κάθε μέρα ότι δεν είναι σοβαροί άνθρωποι. Και μη μου πείτε ότι ούτε οι Πασόκοι είναι σοβαροί γιατί πρώτον, εκείνοι δεν είναι κυβέρνηση και δεύτερον, δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτούς της κυβέρνησης, στο βαθμό μάλιστα που να αισθάνονται υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν έχουν σοβαρότητα.

Τελευταία δείγματα η αντιμετώπιση των αγροτών, ανά περιοχή και ανά μπλόκο, με αποτέλεσμα την «απόβαση» των κρητικών και κυρίως την εκλογολογία, που από τη μια την εξορκίζουν, ενώ από την άλλη προκαλούν συζήτηση για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου, με μοναδικό στόχο να φέρουν δήθεν σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ. Φτήνια της πολιτικής σκέψης, δηλαδή...

Φυσικά, τα παραπάνω μαζί με πάρα πολλά άλλα αποτελούν συμπτώματα του γενικού μπάχαλου και της παρακμής της χώρας. Γιατί σήμερα η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μία τεράστια διπλή κρίση διαρκείας. Μία κρίση πού από τη μία πλευρά οφείλεται στην πλήρη «μπαχαλοποίηση» και από την άλλη πλευρά είναι οικονομική. Το κακό είναι ότι οι έλληνες στο σύνολό τους –και πρώτη και καλύτερη η πολιτική τους ηγεσία- δεν έχουν αντιληφθεί ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι μέχρις ενός σημείου εισαγόμενη, καθώς προέρχεται και από τα αδιέξοδα στο οποία έχει φτάσει το στρεβλό ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης. Το δε χειρότερο είναιότι ελάχιστοι από μας αντιλαμβάνονται ότι για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση πρέπει προηγουμένως να αντιμετωπίσουμε την κρίση της απόλυτης «μπαχαλοποίησης».

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω και ένας πολίτης με στοιχειώδες μυαλό και ελάχιστη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που να μην αντιλαμβάνεται ότι χώρα μας έπιασε πάτο σε όλους εκείνους τους τομείς που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε «ευνομούμενη πολιτεία». Οι θεσμοί δεν λειτουργούν , οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε διάλυση,η χώρα δεν διοικείται, δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού στην ιεραρχία, δεν υπάρχει μίνιμουμ πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας, η ασυδοσία και η διαφθορά βασιλεύουν, η λογική απουσιάζει, οι ηγεσίες αρχίζοντας από την πολιτική είναι από αστείες έως ανύπαρκτες, ο λαϊκισμός κορυφώνεται, η βία και η εγκληματικότητα έχουν απογειωθεί.

Με τέτοια κατάσταση βεβαίως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που έτσι και αλλιώς απαιτεί επώδυνη θεραπεία και ας λένε ό,τι θέλουν οι κ.κ Καραμανλής, Σουφλιάς, Παπαθανασίου, αλλά και τα συνδικάτα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι. Για να μη μιλήσουμε για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ειδικότερα για εκείνα που θεωρούν ότι εκπροσωπούν την Αριστερά στην Ελλάδα, τρομάρα τους. Με πολύ λίγα λόγια,η πλήρης διάλυση του παντός σημαίνει ΄τι η κοινωνία βρίσκεται σε βαθιά κρίση, ότι η πολιτεία δεν έχει αξιοπιστία και επομένως δεν είναι δυνατόννα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.