ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Καραμανλής αγοράζει χρόνο για τους... καραμανλικούς

08:50 - 31 Μαρ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για όλους μας, ως χώρα, αλλά πάνε κυριολεκτικά τρισάθλια για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικής παράταξης διευρύνεται, όχι μόνο στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, αλλά και στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν αρχές Ιουνίου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το κόμμα που κυβερνά σήμερα και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και θυμίζουν... «τουρλουμπούκι».

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μας προκύψουν βουλευτικές εκλογές, είτε με απόφαση της κυβέρνησης, είτε εξαιτίας της οικονομικής, αλλά και γενικότερης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αλλά ενώ οι καιροί απαιτούν μία κυβέρνηση δραστήρια, αποφασιστική και κυρίως, αφοσιωμένη στο έργο της, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση έχει πέσει σε μία δίνη αναποφασιστικότητας, εσωστρέφειας και αμφισβήτησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ίδια και δυστυχώς και εμάς στον πάτο.

Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα, οι γκάφες και οι παλινωδίες, η αντιμετώπιση που έχει η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, έχουν πλέον φθείρει και το προφίλ του κ. Καραμανλή, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για να εμφανίζεται ως «άφθαρτος», ως «καταλληλότερος», ως«ατού» της παράταξης και τώρα ως «παράκλητος» (μετά τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» που εμφανίζει την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Ν.Δ. να θέλουν τον κ. Καραμανλή να παραμείνει ο ηγέτης , ακόμη και αν ηττηθεί στις εκλογές).

Στην πραγματικότητα, ο κ. Καραμανλής αισθάνεται κουρασμένος και δεν το κρύβει και οι δελφίνοι, η κα Μπακογιάννη και ο κ. Σουφλιάς, έσπευσαν αμέσως να ανοίξουν τα φτερά τους και επίσης δεν το έκρυψαν. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει φτερά για να τα ανοίξει, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανοίξει τα δικά του. Όλα αυτά όμως κτύπησαν καμπάνες συναγερμού στις τάξεις των «καραμανλικών» και όχι μόνον ετοιμάστηκε το «γκάλοπ-δημοψήφισμα» που προαναφέραμε, αλλά πιέστηκε και ο πρωθυπουργός να στείλει από τη Ζάκυνθο μηνύματα του τύπου ότι «δεν ανέχεται μηνύματα εσωστρέφειας», ότι «παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει» για το συμφέρον του τόπου, ότι μπροστά στην κρίση δεν χωρούν «προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες» και ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο κ. Καραμανλής δηλαδή, αφενός προσπάθησε να πείσει ότι δεν είναι κουρασμένος και συνεχίζει και αφ΄ ετέρου αποδοκίμασε τους επίδοξους διαδόχους του. Είναι προφανές ότι αυτό έγινε κατόπιν πιέσεων των Ηρακλειδών τουΚαραμανλισμού που δεν ανέχονται ούτε την σκέψη ότι μπορεί η κα Μπακογιάννη να πάρει τα ηνία του κόμματος. Αυτοί είναι που πιέζουν τον κ. Καραμανλή να παραμείνει, ή τουλάχιστον να καθυστερήσει την αποχώρησή του μέχρι να ετοιμαστεί ένα «δικό τους παιδί» για δελφίνος. Το ερώτημα όμως είναι αν ο πρωθυπουργός θα αντέξει για να τους δώσει τον χρόνο που χρειάζονται... Γιατί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες αν κάτι ξεφύγει.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.