ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα κυλιστούμε -μαζί και η Δικαιοσύνη- στο βούρκο και στη λάσπη ως τις εκλογές

09:56 - 24 Απρ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Οι πραγματικά εφιαλτικές διαστάσεις του δημοσιονομικού προβλήματος δεν φαίνεται να πτοούν την κυβέρνηση. Ούτε η αλματώδης και απειλητική αύξηση της ανεργίας της ανεργίας δείχνει να την τρομάζει, πιστεύοντας ότι είναι πολύ μακριά η Γαλλία, όπου οι απολυμένοι εργαζόμενοι άρχισαν να τα σπάζουν. Το μόνο που φοβάται είναι μήπως χάσει την εξουσία, έστω και αν την ασκεί βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τις παραφυάδες τους, έστω και αν το χαρακτηρίζεται από παραλυσία και ανικανότητα.

Ετσι, είναι σαφές ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει  όλα τα μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της και κυρίως το φάσμα της ήττας που θεωρείται αναπόφευκτη, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις. Περίεργοι διαγωνισμοί που καταλήγουν σε διορισμούς που βγάζουν μάτι (υπουργείο Εθνικής Αμυνας), στοχευμένα μέτρα για την ικανοποίηση κάποιων κλάδων (τέλη αυτοκινήτων και ταξί), εθελοτυφλίες και συμβιβασμοί για να κρυφτεί η θλιβερή πραγματικότητα στην οικονομία, μέτρα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης χρημάτων (υπουργείο Απασχόλησης), τα πάντα επιστρατεύονται για να αντιστραφεί η σημερινή κυβερνητική εικόνα, αλλά μάλλον μάταια.

Το πιο προφανές όμως είναι ότι η κυβέρνησηαποφάσισε να προκαλέσει και συνθήκες πόλωσης, όπου τα πάντα θα επιτρέπονται ως τις εκλογές, χρησιμοποιώντας μέχρι εκεί που δεν φανταζόμαστε και την Δικαιοσύνη. Όχι ότι δεν γνωρίζαμε εδώ και κάμποσα χρόνια ότι Νέα Δημοκρατία ποδηγετούσε την Δικαιοσύνη μέσω ομάδας εισαγγελέων, αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι ικανή να ξεπεράσει και τα όρια με τη βοήθεια κάποιων από αυτούς. Τρανό παράδειγμα η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην αναπέμψει στη Βουλή λόγω εμπλοκής υπουργών και νέων στοιχείων το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, παρά το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι δύο εισαγγελείς που έκαναν την δικαστική έρευνα.

Πέρα όμως και από αυτό, είναι επίσης σαφής η διάθεση και η πρόθεση της κυβέρνησης να συντηρήσει την σκανδαλολογία και αςισχυρίζεται το αντίθετο, λέγοντας ότι άλλα είναι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Στην υπόθεση Παυλίδη, απαντάει με τη Ζήμενς και μάλιστα με γενικολογίες –τουλάχιστον προς το παρόν-σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Και μόλις σκάει πάλι το Βατοπαίδι, έχουμε διώξεις για το σύστημα των «πάτριοτς» , πάλι της Ζήμενς.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πόλωση και την σκανδαλοτροφία , για να πετύχεισυσπείρωση των ψηφοφόρων της, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα κυλιστούμε μέχρι τα αυτιά στο βούρκο και στη λάσπη από εδώ και μπρος.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.