ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κατάληψη του κέντρου της Αθήνας από περιθωριακούς και μουσουλμάνους είναι γεγονός

00:50 - 26 Μαϊ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Κάποτε, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, ανησυχούσαμε για το ισλαμικό τόξο που μας περιβάλλει και την εκμετάλλευσή του από την Τουρκία. Ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, αλλά με την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, την επιμονή της Τουρκίας να ενταχθεί και εκείνη με τους δικούς της όρους, καθώς και κάποιες άλλες εξελίξεις, απειλεί ουσιαστικά ολόκληρη την Ευρώπη, μαζί μ΄ εμάς βέβαια.

Ωστόσο, ειδικά η Ελλάδα, έχει κάνει και τα δικά της βήματα από τότε, καταφέρνοντας να αποκτήσει «ισλαμικό ζήτημα» μέσα στα ίδια της τα σύνορα και ακόμη χειρότερα, στο κέντρο της πρωτεύουσάς της, την Αθήνα.

Η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ίσως και η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη γενικότερα, που το κέντρο της έχει αλωθεί από τα περιθωριακά στοιχεία, τους οικονομικούς μετανάστες, τους λαθρομετανάστες, τους διάφορους αναρχοειδείς, τους ναρκομανείς και τους παντοειδείς παράνομους. Αυτή είναι μία διαπίστωση που δεν κρύβει ίχνος ρατσισμού, αλλά απλά επισημαίνει την πραγματικότητα και όλοι όσοι ζουν στην πόλη και τα περίχωρά της, την γνωρίζουν.

Αυτό οφείλεται στην ανεπάρκεια της πολιτικής εξουσίας και στην πλήρη ανικανότητα του κράτους Η μεν πολιτική εξουσία δεν ασχολήθηκε και δεν κατάφερε ποτέ να χαράξει μία πολιτική σχετική με τη μετανάστευση, το δε κράτος δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τα κύματα των λαθρομεταναστών, που μόνο το 2008 έφτασαν τις 150.000 άτομα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η αντιμετώπισή τους, όταν η Τουρκία διοχετεύει συστηματικά τους λαθρομετανάστες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, όταν έχουμε τόσο εκτεταμένες ακτές και όταν ούτε οι βόρειοι γείτονές μας διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά των δικών τους κρατικών μηχανισμών.

Για τον οποιονδήποτε λόγο πάντως, η ουσία είναι ότι όλα τα παραπάνω περιθωριακά στοιχεία έχουν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας, οι έλληνες νοικοκυραίοι όχι μόνο πιέζονται, αλλά και αποχωρούν αφού δεν έχουν την παραμικρή προστασία από το κράτος και την αστυνομία. Ετσι προσφέρουν και νέους χώρους προς κατάληψη με αποτέλεσμα την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική αλλοτρίωση μίας περιοχής ( του κέντρου της πρωτεύουσας) την οποία απανταχού της Ευρώπης θεωρούν ζωτικής σημασίας, όχι όμως και στην Ελλάδα. Και φυσικά θα το πληρώσουμε και αυτό!

Η μάλλον, έχουμε ήδη αρχίσει να το πληρώνουμε, μόνο που τώρα μαθαίνουμε πόσο ακριβό μπορεί να είναι το τίμημα. Γιατί τώρα ανακαλύπτουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του περιθωριακού πληθυσμού των οικονομικών μεταναστών και των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι με όσα συνεπάγεται το γεγονός αυτό. Και έφτασε η βλακεία ενός αστυνομικού οργάνου, χωρίς ίχνος παιδείας και εκπαίδευσης προφανώς (να σκίσει το Κοράνι), ή κάποια προβοκάτσια, όπως ισχυρίζονται συνάδελφοί του (η επίσημη αστυνομία σιωπά) για να νοιώσουμε από κοντά την ανεξέλεγκτη οργή φανατισμένων μουσουλμάνων.

Το ερώτημα είναι «και τώρα τι κάνουμε;» για να εκτονώσουμε την κατάσταση. Τώρα, σταματά η Εκκλησία και οι συν αυτή τις αντιδράσεις τους και φτιάχνουμε ένα τζαμί, εκτός του κέντρου της Αθήνας, μέχρις ότου σκεφτούμε και εφαρμόσουμε (αν και αμφίβολο) μία πολιτική ανάκτησης του κέντρου της πόλης. Στο κάτω, κάτω της γραφής, οι πρόγονοι αυτής της Εκκλησίας, γνωστοί και ως ανθενωτικοί, προτιμούσαν να δουν να βασιλεύει στην Κωνσταντινούπολη το τούρκικο (με την έννοια του ισλαμικού) σαρίκι, παρά η παπική τιάρα, όπως είπε και ο Λουκάς Νοταράς. Η επιθυμία τους εκπληρώθηκε λοιπόν τότε, με αποτέλεσμα να περιπέσει στο σκοτάδι για εκατονταετίες το έθνος και επομένως γιατί αντιδρούν σήμερα στην κατασκευή ενός τζαμιού στην περιοχή της Αττικής;

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.