ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η καταστροφή της Αττικής είναι ένας πρόσθετος λόγος για άμεσες εκλογές

09:46 - 26 Αυγ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αγχωμένος όσο δεν παίρνει εμφανίστηκε χθες το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Αντώναρος για να ανακοινώσει τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει λίγο πριν η κυβερνητική επιτροπή σχετικά με την καταστρεπτική πυρκαγιά και αποτελέσματά της. Δεν τα κατάφερε καλά και όπως κάποτε η κυβέρνηση Σημίτη έχανε πόντους κάθε φορά που εμφανιζόταν στο γυαλί ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου κ. Πρωτόπαπας, το ίδιο συμβαίνει σήμερα για την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, όποτε εμφανίζεται ο κ. Αντώναρος. Είναι δε απορίας άξιο πως δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που τόση σημασία δίνουν στην επικοινωνία.

Εδώ που τα λέμε, ο κ. Αντώναρος έχει και ένα ελαφρυντικό σε σχέση με τον κ. Πρωτόπαπα, αν και οι δύο ξεκινούν από τον ίδιο παρονομαστή, ότι δηλαδή τα πρόσωπά τους δεν είναι θελκτικά για τον φακό. Ετσι, ενώ ο κ. Πρωτόπαπας είχε έργο για να το επικοινωνήσει, αλλά δεν τα κατάφερνε, ο κ. Αντώναρος δεν βρίσκει βοήθεια στο έργο της κυβέρνησης, αφού τέτοιο έργο είτε δεν υπάρχει, είτε είναι αρνητικό. Από την άλλη πλευρά είναι απολύτως βέβαιο ότι ακόμη και αν υπήρχε θετικό έργο, πάλι δεν θα κατάφερνε να το επικοινωνήσει ο κ. Αντώναρος καθώς εκπέμπει μία μιζέρια σαν πρόσωπο.

Για να πάμε όμως στην ουσία, η κυβέρνηση έσπευσε χθες να δείξει ότι αντιδρά για να βοηθήσει τους πληγέντες περίπου στα πρότυπα της Ηλείας και της Πάρνηθας το 2007. Υποσχέθηκε βοήθεια σε όσους έχασαν τα σπίτια τους, ή αυτά υπέστησαν ζημιές, εφόσον ήταν νόμιμα και όχι αυθαίρετα και παράλληλα υποσχέθηκε την αποκατάσταση του περιβάλλοντοςκαθώς και έργα που θα προστατεύσουν από πλημμύρες. Φυσικά, υποσχέθηκε και κάποια οικονομική βοήθεια στις νομαρχίες, στους δήμους και τις κοινότητες για να κάνουν αντιπυρικά έργα, αφού προηγουμένως τους κάρφωσε, μαζί με την πυροσβεστική, για παραλείψεις που διευκόλυναν τον όλεθρο και την καταστροφή. Για τις ευθύνες της κυβέρνησης, ούτε λέξη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά δεν αναμενόταν κάτι διαφορετικό...

Κατόπιν όλων αυτών, θα μπορούσε να εικάσει κανείς ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάει να επαναλάβει το κόλπο του 2007 και να προχωρήσει σε εκλογές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με την ελπίδα ότι δεν θα τιμωρηθεί ούτε αυτή τη φορά από τον λαό. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το 2009 δεν είναι 2007 και το η Αττική δεν είναι Ηλεία, χωρίς να ξεχάσουμε επίσης ότι υπάρχουν και άλλα επιβαρυντικά για την κυβέρνηση γεγονότα, όπως η άθλια κατάσταση της Οικονομίας, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, οι χειρισμοί της Ζήμενς και άλλα που έχουν πληγώσει σημαντικά το προφίλ του κ. Καραμανλή, που υποτίθεται ότι είναι και το μεγάλο ατού της παράταξής του.

Αν πάντως, έχει απομείνει η ελάχιστη αίσθηση ευθύνης σε αυτή την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, θα προχωρούσε άμεσα στην προκήρυξη εκλογών και ας λέει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη εκλογολογία (εκτός αν εννοεί ότι πρέπει να σταματήσει η εκλογολογία με την προκήρυξη εκλογών). Ο τόπος έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή που θα μπορεί να πάρει όλα ή έστω αρκετά από τα μέτρα που απαιτούνται. Η σημερινή κυβέρνηση είναι σοβαρότατα τραυματισμένη, δεν πείθει και δεν μπορεί να πάρει τέτοια μέτρα.

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.