ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είναι εξοργιστική η στάση πολλών δημοσιογράφων

09:16 - 11 Σεπ 2009
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Δημοσιογράφοι μικροί, μεγάλοι και παμμέγιστοι, αρκετοί από τους «ματσουκοφόρους», κάποιοι που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, άλλοι που εξυπηρετούν επιθυμίες αφεντικών, μπόλικοι ανεγκέφαλοι και πολλοί που παρασύρονται, ξαφνικά εμφανίζονται να ξεχνούν εντελώς ποιος έφερε την χώρα στην άθλια οικονομική κατάσταση.

Θεωρούν ότι όσα εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής για την οικονομία είναι θέσφατα ή ότι θα κάνει τις υποσχέσεις του πράξη αν ξαναεκλεγεί και ...«την πέφτουν» στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν λέει συγκεκριμένα και επακριβώς τι πρόκειται να κάνει, ή που θα βρει τα λεφτά για να δώσει αυξήσεις ή τέλος γιατί τα στελέχη του δήθεν αντιφάσκουν.

Είναι γνωστό ότι αν σε κάτι έχει διακριθεί όλα αυτά τα χρόνια η Νέα Δημοκρατία είναι η παραπλάνηση μέσω αυτού που ονομάζεται «επικοινωνιακή πολιτική». Για να το πετύχει αυτό έστησε έναν αξιολογότατο μηχανισμό, που το ΠΑΣΟΚ ούτε στα όνειρά του δεν τον είχε δει στο παρελθόν και δεν τον βλέπει ούτε τώρα. Πρωτεργάτης ήταν ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, που δεν αποκλείεται να βρίσκεται και σήμερα κρυμμένος κάπου στο βάθος, αλλά οι φανεροί είναι σίγουρα ο Μανώλης Δασκαλάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος και αυτό το πουλαίν που ακούει στο όνομα Γιώργος Κουμουτσάκος που έχει για πεθερό τον Αργύρη Καρρά, γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και ισχυρότατο πρόσωπο της πολύ στενής ομάδας του Κώστα Καραμανλή. Αυτός είναι επίσης ένας ισχυρός λόγος που Κουμουτσάκος ανεβαίνει δύο-δύο τα σκαλιά και από διπλωμάτης μεσαίου βαθμού βρέθηκε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, ευρωβουλευτής και τώρα εκπρόσωπος τύπου της Ρηγίλλης. Και θα τον δείτε και εις ανώτερα... 

To νέο κόλπο λοιπόν που εφαρμόζει τώρα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ είναι να παρακολουθεί όλες τις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, να απομονώνει φράσεις και να τους εμφανίζει ότι αντιφάσκουν. Αυτά τα σερβίρει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους όλων των ειδών που αναφέραμε παραπάνω και εκείνοι τα υιοθετούν και τα χρησιμοποιούν για να στριμώξουν το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής λέει ό,τι νάναι προβάλλοντας ψευδή στοιχεία για την πορεία της οικονομίας επί των ημερών του, φθάνοντας στο σημείο ο αθεόφοβος να ισχυρίζεται ότι όλα τα μεγέθη είχαν βελτιωθεί από το 2004 και μετά, ακόμη και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ (το ισχυρίστηκε χθες το βράδυ στη συνέντευξή του στο ΜΕGA) μέχρι που ξέσπασε η καταραμένη διεθνής κρίση που μαζί με το τρισκατάρατο ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα! Από κοντά τα ίδια λένε και όλος ο χορός των νεοδημοκρατών με κορυφαίο τον απίστευτο Τραγάκη.

Το πολύ λυπηρό είναι ότι οι δημοσιογράφοι τα τρώνε όλα αυτά αμάσητα. Αλλοι γιατί παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, άλλοι γιατί είναι αμελέτητοι, άλλοι γιατί οι ίδιοι ή τα αφεντικά τους δεν θέλουν την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και άλλοι πάλι γιατί νομίζουν ότι το καθήκον τους είναι να λειτουργούν ως απλά ηχεία και αυτό το ονομάζουν αντικειμενική δημοσιογραφία, τρομάρα τους. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ έχει και εκείνο τις δικές του ευθύνες που άφησε τον Καραμανλή να αλωνίζει στο θέμα της οικονομίας σε αυτή τη φάση, αλλά και γιατί δεν αντιδρά άμεσα όταν διαπιστώνει δημοσιογραφικά παιχνίδια και δημοσιογραφικές ανεπάρκειες. Υποτίθεται ότι μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο και τη συνέντευξη την Κυριακή θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα, αλλά εδώ είστε και εδώ είμαστε, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στο στόχαστρο μικρών, μεγάλων και παμμέγιστων δημοσιογράφων.

Πολλά πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα και ένα από αυτά είναι και η έρμη η δημοσιογραφία!

Αγγελος Στάγκος
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.