ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν επιτρέπουν παρανοήσεις οι δηλώσεις της Μέρκελ

02:08 - 29 Σεπ 2011
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Εντάξει, δεν πληρώνουμε τα "χαράτσια" γιατί έτσι λέει το ΚΚΕ, ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., ο Σαμαράς (αυτός το καλύπτει με το ότι "δεν μπορούμε να πληρώσουμε), εντάξει, δεν πληρώνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται και όλα τα μπορδουκλώνει, εντάξει, δεν πληρώνουμε, γιατί ο Πάγκαλος κάνει ακόμη τον έξυπνο και προβοκάρει τον Βενιζέλο, ζητώντας του να τον συλλάβει αν δεν μπορεί να πληρώσει, εντάξει, όλα αυτά με τις περικοπές μισθών και τις συνεχείς φορολογήσεις είναι βαρειά και ασήκωτα, αλλά να δούμε τι λέει και η Μέρκελ.
Μέρκελ λοιπόν, που σήμερα ίσως κρίνεται στη Βουλή το παρόν και το μέλλον της κυβέρνησής της, καθώς κατεβάζει για ψήφιση τη στήριξη της Ελλάδας μέσω του νέου πακέτου, είπε ορθά κοφτά ότι θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και όλα εξαρτώνται από το ραπόρτο της Τρόϊκας. Που σημαίνει, για όποιον συνεχίζει να μην καταλαβαίνει, ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα και οι αποφάσεις, δεν πρόκειται να δοθεί η έκτη δόση (που πιθανότατα θα αργήσει και θα δούμε τι θα γίνει) και δεν θα υλοποιηθεί το πακέτο στήριξης.

Η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου δεν επιτρέπει παρανοήσεις, ο Παπανδρέου λέει ότι το κατάλαβε αυτό και μένει να διαπιστωθεί αν το έχουν καταλάβει και άλλοι, δηλαδή όλοι εκείνοι που αντιδρούν σε όλα, ευαγγελίζονται και ενθαρρύνουν την μη πληρωμή των "χαρατσίων", υπονομεύουν ή δεν προωθούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης (Πάγκαλος και άλλοι υπουργοί), αρνούνται να συνεισφέρουν και να επενδύσουν (ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων μίλησε για την έλλειψη πατριωτισμού των ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών), απειλούν όπως ο Λυμπερόπουλος των ταξιτζήδων.

Ολοι αυτοί είναι πολλοί και οι περισσότεροι από δαύτους σίγουρα θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, κατά ποστό από 66 – 80%, αν κρίνουμε από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Αν όμως νομίζουν ότι οι γερμανοί και οι υπόλοιποι μπλοφάρουν, ή ότι θα συνεχίσουν να ανέχονται ως "υποχρεωτική" την συνεχή στήριξη της Ελλάδας, πλανώνται πλάνη μεγάλη. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν επαναδιαπραγμάτευση των όρων, όπως ονειρεύεται ο Σαμαράς, δεν πρόκειται να κάνουν τα στραβά μάτια στις όποιες καθυστερήσεις και αστοχίες της κυβέρνησης, δεν θα δείξουν καταννόηση στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και δεν θα δουν με καμία συμπάθεια τα διάφορα κινήματα και τις σχετικές παροτρύνσεις του "δεν πληρώνω". Ακόμη και αν καταλαβαίνουν πια την ουσιαστική ανυπαρξία της ελληνικής κρατικής μηχανής, δεν τους νοιάζει. Το πολύ-πολύ να την υποκαταστήσουν με "παρακράτος" υπαλλήλων από τις Βρυξέλλες και τις χώρες της Ευρωζώνης.

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν όσοι κάνουν "καμποϋλίκια" τώρα, για να κλαίνε με λυγμούς αργότερα... Σε αυτή τη χώρα το αντριλίκι και ο τσαμπουκάς περισσεύουν πια.

Άγγελος Στάγκος

[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.