ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ας αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του...

03:04 - 31 Οκτ 2011
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Όποιος έχει έστω και ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι του, όποιος έχει κάποια επαφή με τη λογική, αισθάνεται σίγουρα θλίψη και αηδία με όσα συνέβησαν στις παρελάσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» σε διάφορες πόλεις της χώρας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Θλίψη και αηδία γιατί για άλλη μία φορά το κράτος ηττήθηκε πανηγυρικά από ένα συνοθύλευμα μερικών εκατοντάδων ατόμων, σε σημείο που να αναγκαστεί να το βάλει στα πόδια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θλίψη και αηδία γιατί η πλειοψηφία των παρισταμένων κοιτούσε με απάθεια και χωρίς να αντιδρά ενδεχομένως και να το ευχαριστιόταν) τον εξευτελισμό της χώρας στην ακραία του μορφή, θλίψη και αηδία γιατί είναι πλέον σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στο λαϊκισμό, δεν θέλει να αντικρύσει την πραγματικότητα και να παλέψει για να βγει από τη μαύρη τρύπα και επομένως δεν πρόκειται να βγει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα επεισόδια πρωτοστατούσαν διάφοροι του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. σε συνεργασία σε ορισμένες πόλεις με χούλιγκανς του ποδοσφαίρου (Θεσσαλονίκη, Βόλο), με κάποιους συνδικαλιστές, με «αγανακτισμένους» αγνώστου προέλευσης, ακόμη και με ακροδεξιούς. Ο Τσίπρας είχε μιλήσει για διαμαρτυρίες σε παρελάσεις, ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ώστε να μη μπορούν να σταθούν τα στελέχη της κυβέρνησης, το κόμμα του έχει δοξαστεί στους προπηλακισμούς και ο Σκουρλέτης, ο εκπρόσωπος Τύπου πρόσφερε πλήρη κάλυψη στα παλληκάρια του. Μετά πήγαν να το μαζέψουν, αλλά η ζημιά έχει γίνει και ό,τι εξηγήσεις και να δώσει σήμερα ο Τσίπρας στον Παπούλια, δεν θα είναι πιστευτός. Άλλωστε, είναι υπερήφανος για τις επιδόσεις του και επιμένει να πάει τη χώρα σε εκλογές με κάθε τρόπο.

Στο μεταξύ έχει φουντώσει πάλι ένα απερίγραπτο «κίνημα αδούλωτων» που αντιδρούν στην εποπτεία από τους εταίρους, που λένε ασυναρτησίες, γράφουν μπούρδες και ψέματα, που ουσιαστικά επιζητούν την κατάρρευση της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Εδώ που τα λέμε, η χώρα έχει ήδη καταρρεύσει (τα καμώματα της ΟΛΜΕ και η συμπεριφορά πολλών μαθητών στην παρέλαση το αποδεικνύει) και η κυβέρνηση δεν είναι πια σε θέση να λειτουργήσει και να ελέγξει τα πράγματα. Αλλά και τι να ελέγξει (πέρα από τις αδυναμίες της) σε ένα λαό με τέτοια συμπεριφορά, που θέλει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά δεν δέχεται την εποπτεία ως μέλος της Ευρωζώνης. Θέλει προφανώς να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή, να υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που έπαιρναν τις συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους και άλλοι τόσοι ανάπηροι-μαϊμούδες, θέλει δημόσιους υπαλλήλους να πληρώνονται και να μην πατάνε στο γραφείο, θέλει σχολεία όπου τα παιδιά δεν θα μαθαίνουν γράμματα και βεβαίως θέλει και τη Λάρισα παγκόσμια πρωταθλήτρια στα Καγιέν. Θέλει δηλαδή τα πάντα, όλα, στο όνομα της εθνικής υπερηφάνειας.

Αν και είναι πολύ πιθανό ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν την κατάσταση και ας έχουν πολλοί ψευδαισθήσεις, όπως είναι επίσης πολύ πιθανό να μας συμβεί κάποιο κακό στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, οι εκλογές είναι ίσως αναπότρεπτες. Μπορεί ο Παπανδρέου να μην τις θέλει, όπως και οι δανειστές, αλλά η κατάσταση οδηγεί σε αυτές. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ας αναλάβει και αυτός ο λαός, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, τις ευθύνες του!

Άγγελος Στάγκος

[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.