ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί τώρα η Μαργαρίτα και με ποια στοιχεία;

00:13 - 03 Δεκ 2012
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Κάποια περίεργα πράγματα συμβαίνουν που οδηγούν σε σκέψεις χωρίς όμως να μπορούν να εξαχθούν και συμπεράσματα. Ενώ υποτίθεται ότι πήραμε μία νέα ευκαιρία για ανάσα ή ανάσες και ο Σαμαράς δείχνει να επενδύει πολιτικά και ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προσπαθεί να μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα υπάρχουν ενδείξεις ότι προσαρμόζεται βαθμιαία στην πραγματικότητα, από την άλλη πλευρά έχουμε κάποια δυσεξήγητα φαινόμενα, όπως αυτό της εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, μέσω περίεργων και ταυτόχρονων δημοσιευμάτων.

Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, αλλά αυτή η ιστορία δεν πείθει. Το σχετικό ρεπορτάζ είναι αόριστο έως ασυνάρτητο, εκείνοι που αναφέρθηκαν στην εμπλοκή της μαμάς του πρώην πρωθυπουργού τα είπαν, τα μάσησαν και δεν τα είπαν, το όνομά της δεν υπάρχει στη λίστα που είδε πριν μερικές εβδομάδες το φως της δημοσιότητας, αν ήταν αυτή και πλήρης. Υπάρχει από την άλλη πλευρά το στοιχείο ότι αυτός που δημιούργησε την ιστορία με την κατάθεσή του στον Πεπόνη είναι ο Σασινόπουλος, ο μεσσήνιος κολλητός του Σαμαρά που τον έβαλε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο ίδιος προ καιρού έδωσε την λίστα με τα ονόματα των 32 πολιτικών που ήταν υπό έλεγχο.

Και στις δύο περιπτώσεις, τότε και τώρα, δίνεται τροφή στους απανταχού λαϊκιστές όλων των βαθμίδων να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και αναρωτιέται κανείς αν κάτι τέτοιο συμφέρει στον Σαμαρά και γιατί. Αφήστε που στη λίστα Λαγκάρντ, ο μεγαλύτερος λογαριασμός, ύψους 530-550 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στο όνομα μία κυρίας, αλλά πρόκειται για χρήματα που διαχειριζόταν Ισραηλινός χρηματιστής, συνδιαχειριστής ήταν άλλος συνεργάτης (και σήμερα) του Σαμαρά. Επομένως τι παιχνίδι παίζεται;

Όπως είναι γνωστό, τόσο η Μαργαρίτα, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, απέρριψαν μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες και απείλησαν με προσφυγή στη δικαιοσύνη (μμμ, πρόκοψαν τώρα). Βεβαίως, θα δούμε αν θα μείνουν στις απειλές ή θα προχωρήσουν, έστω και γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα και σε τέτοιες υποθέσεις πάντα μένει η λάσπη, αλλά είναι ερώτημα ποιος και γιατί ωφελείται, όταν οι επιθέσεις αφορούν ένα πολιτικό πτώμα. Εκτός και αν υπάρχει ψωμί στην ιστορία, οπότε θα διαλυθεί όχι μόνο το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο μύθος του παρελθόντος.

Βρε, μήπως πηγαίνουμε προς εκλογές, καθώς μερικοί διαπιστώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και καλό είναι να δοκιμαστεί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είτε για να δοξαστεί, είτε για να καταρρεύσει οριστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά και πάλι, τι σχέση έχει με όλα αυτά η Μαργαρίτα Παπανδρέου; Θα μου πείτε, το όνομα έχει σχέση, όχι η Μαργαρίτα, αλλά έστω και έτσι, ζητούνται εξηγήσεις και κυρίως ερμηνείες.

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.