ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καίγεται ο ... Καμμένος

01:51 - 12 Δεκ 2012
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Δεν ήταν απαραίτητο να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να προβλέψει την κρίση που ξέσπασε στο λεγόμενο κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Αυτή η στήλη τουλάχιστον έχει επανειλλημένα επισημάνει ότι υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις Καμμένου με διάφορα στελέχη του και μόλις προχθές γράφαμε ότι το πολιτικό του άστρο θαμπώνει. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετική η εξέλιξη με δεδομένη την πολιτική προσωπικότητα του... αρχηγού.

Κανείς και ποτέ "δεν κατηγόρησε" τον Π. Καμμένο ότι διαθέτει τα προσόντα, τη σοβαρότητα και τη γνώση για να αναδειχθεί στην πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει. Εκμεταλλεύτηκε πολύ κυνικά τη δύσκολη συγκυρία και αποφάσισε να ανέβει στο άρμα του αντιμνημονιασμού γιατί "πουλούσε". Άλλωστε το διαλαλούσε μέσα στη Βουλή, αλλά όχι βέβαια στη διάρκεια των εργασιών της. Θεωρούσε και είχε δίκιο ότι έτσι, όχι μόνο θα εξασφάλιζε την επανεκλογή του, αλλά θα μπορούσε να ηγηθεί και ομάδας.

Τα πέτυχε και τα δύο, αλλά συνέχισαν να βγαίνουν βατράχια" από το στόμα του, οπότε ήταν θέμα χρόνου μέχρι πότε θα άντεχαν οι ... συναγωνιστές του. Είχε βάλει στόχο την οικογένεια Παπανδρέου, τους κατηγόρησε ότι έπαιζαν άπειρα δισεκατομμύρια στα CDs, αλλά πέρασε στο ντούκου το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα που παίζονταν γύρω από την πτώχευση της Ελλάδας ήταν ελάχιστα και δεν πληρώθηκαν ούτε όταν έγινε το "κούρεμα". Κατά καιρούς είπε και άλλα, αλλά τελευταία το κορύφωσε προωθώντας την άποψη ότι η χώρα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να συνδεθεί με το δολάριο, ο ίδιος δε ήξερε τον τρόπο πως θα υλοποιηθεί ένα τέτοιο θαύμα.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως και γιατί οι άλλοι, που ήταν καιρό στο κουρμπέτι (δίχως φυσικά να είναι και αυτοί αστέρια της πολιτικής) , όπως ο Ζώης, ο Μαρκόπουλος, ο Μανώλης, δέχθηκαν να μπουν στο μπαϊράκι του Καμμένου. Ίσως σχεδίαζαν να τον φάνε σταδιακά, ή τουλάχιστον να τον επηρεάσουν, αλλά προφανώς αυτός δεν έπαιρνε από λόγια. Και έβλεπαν ότι δεν πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις, όση ανεξαρτησία και όσο ελληνισμό και να πουλούσε ο αρχηγός. Τώρα είναι βέβαιο ότι θα διασπαστούν και μάλλον οι "αποστάτες" θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κόμμα "λαϊκής δεξιάς" σε πρώτη φάση και μετά βλέπουμε, αλλά θα πρέπει να βρουν και έναν αρχηγό.

Κανονικά, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τις συνέπειες στο πολιτικό σκηνικό από τη διάσπαση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". Δεν τις ξέρουμε ακόμη, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αλλά αν ποτέ ο Τσίπρας είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του να συνεργαστεί μαζί τους, αυτό γίνεται δυσκολότερο τώρα και είναι επίσης δύσκολο να πούμε αν είναι θετικό ή αρνητικό γεγονός για τη Ν.Δ. Μεταξύ μας, όλα εξαρτώνται από το αν φανεί φως στην άκρη του τούνελ στην οικονομία και από τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν. Η κάθοδος του Καμμένου πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.