ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκτίθεται από τα δικά του παιδιά (και από τα υιοθετημένα)

01:06 - 14 Ιαν 2013
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Κάποιοι έχουν αποφασίσει να καταφύγουν πάλι στη βία και οι ενδείξεις είναι ότι προέρχονται από το χώρο των αναρχοαυτόνομων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων, ή όπως αλλιώς αυτοχαρακτηρίζονται ή τους χαρακτηρίζουν.

Οι επιθέσεις με μολότοφ, γκαζάκια και εμπρηστικούς μηχανισμούς, με σκεύη δηλαδή που έχουν όλα τα σπίτια, κατά Σκουρλέτη, είναι σα να φέρουν την υπογραφή τους, πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις ιστορίες στη βίλα Αμαλία, στην οδό Σκαραμαγκά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στη ΔΗ.ΜΑΡ. κλπ., οπότε αποτελούν μία μορφή αντεκδίκησης και θα συνεχιστούν. Και μη ρωτάτε που βρίσκουν τις διευθύνσεις των στόχων, των δημοσιογράφων ας πούμε, γιατί θα σας θυμίσουμε ότι κάποια στιγμή είχαν καταλάβει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ....

Αυτοί λοιπόν μπορεί να θέλουν να προκαλέσουν το κράτος, να κάνουν επίδειξη δύναμης, να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης για να κινητοποιηθούν οι ακροδεξιοί και η «Χρυσή Αυγή» και να γίνει μπάχαλο, αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι σημαντικό ρόλο ως κινητήριος δύναμη, παίζει το μίσος. Μίσος ταξικό, όπως γράφουν στους τοίχους, μίσος κατά της κοινωνίας, μίσος κατά των μπαμπάδων τους, μίσος κατά της αστυνομίας και του κράτους, μίσος γενικά και αόριστα, εναντίον των πάντων. Και βέβαια τώρα, με την ανεξέλεγκτη δράση τους και λόγω της δικής του βλακείας, αλλά και σύστασης, προκαλούν αμηχανία και ζημιά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρόσφερε πολιτική στήριξη σε όλους αυτούς και σχεδόν δεν το αρνείται. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Τσίπρα σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του. Και όχι μόνο τους είχε σαν δικά του παιδιά, που άλλωστε πολλοί από αυτούς ήταν, αλλά υιοθέτησε και πολλές από τις τακτικές τους ή πάντα έβρισκε τρόπους για να τους δικαιολογήσει. Τι να πρωτοθυμηθούμε, τους συστηματικούς προπηλακισμούς των Πασόκων που τους εξαφάνισε προεκλογικά, τα δήθεν κινήματα «δεν πληρώνω» και τις καταστροφές σε διόδια και μετρό, την Κερατέα, την Χαλκιδική, τις απίστευτες αθλιότητες στα πανεπιστήμια, ή τις διάφορες καταλήψεις. Για όλα και πάντα είχε ένα καλό λόγο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καθώς είναι σαφές ότι οι διάφορες συνιστώσες του παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά του.

Ακόμη και τώρα που είναι πασιφανές ότι η ταύτιση με τους μπαχαλάκηδες τον βλάπτει, τα στελέχη του, όπως ο Σκουρλέτης, ο Λαφαζάνης, ο Κουράκης, ο άλλος που ... αυτοαναγορεύτηκε «αναρχικός» επιμένουν να κάνουν δηλώσεις στήριξης των «αντιεξουσιαστών», ακόμη και των τρομοκρατών. Το ίδιο ισχύει για οργανώσεις του κόμματος, ενώ και από τις επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να πάρει τις αποστάσεις του. Η κυβέρνηση βέβαια το καταλαβαίνει και το εκμεταλλεύεται, αλλά το πρόβλημα είναι πραγματικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η συνάντηση του Τσίπρα με τον Σόϊμπλε δεν θα λειτουργήσει σαν λούστρο, γιατί οι άλλοι θα εκθέτουν με τις ενέργειές τους τόσο τον Τσίπρα, όσο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέχρι να εκδηλωθεί κάποια στιγμή η εσωτερική σύγκρουση. Ως εκείνη τη στιγμή πάντως, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα φθείρεται από τη δράση των δικών του, αλλά και των υιοθετημένων παιδιών του.

 

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.