ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχουν δικαιώματα οι νόμιμοι ξένοι και τα παιδιά τους

01:12 - 11 Φεβ 2013
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Με πλειοψηφία 2/3ων το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι σημεία του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια είναι αντισυνταγματικά. Κάτι θα ξέρουν κοτζάμ δικαστές να βγάζουν τέτοια απόφαση, από την άλλη πλευρά όμως μπορούμε και εμείς να την κρίνουμε. Είναι δικαίωμά μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η βούληση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού επηρέασε την απόφαση.

Είναι γνωστό ότι ο Α. Σαμαράς πολέμησε λυσσαλέα το νόμο Ραγκούση όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είναι γνωστό ότι είχε υποσχεθεί να τον αλλάξει, είναι γνωστό ότι τον αλλάζει για να τον χρησιμοποιήσει ως άνοιγμα προς τα δεξιά (Καμμένους και Χρυσαυγίτες), είναι γνωστό ότι πρόκειται για λαϊκίστική πολιτική και είναι γνωστό ότι μπροστάρης έχει μπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανασίου, πρώην εισαγγελέας και πρόεδρος των εισαγγελέων (γνωστή και η μαχητικότητά του προκειμένου να υπερασπιστεί τα οικονομικά κεκτημένα του κλάδου του) με πολλές γνωριμίες και προσβάσεις στον χώρο της Δκαιοσύνης.

Δεν ξέρουμε ακόμη πως θα διαμορφωθεί ο νέος νόμος. Εκείνο που ξέρουμε ωστόσο και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν υποχρέωση να μην αφήσουν την κυβέρνηση να επιδείξει ασέβεια και αναλγησία απέναντί σε αυτά, είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, φιλήσυχοι, εργατικοί και νοικοκυραίοι, που βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν αποκτήσει ρίζες, τα παιδιά τους πήγαν ή πηγαίνουν σχολείο, θεωρούν τους εαυτούς έλληνες και τη χώρα μας πατρίδα τους και δεν ξεχωρίζουν σε τίποτα από εμάς ούτε οι ίδιοι, ούτε τα παιδιά τους από τα δικά μας παιδιά. Οποιος νομίζει το αντίθετο, ή είναι κακόβουλος, ή είναι ψωνάρα κατά το ελληνάρα, ή δεν ξέρει τι γίνεται στην κοινωνία. Ότι τα παιδιά διαφόρων φυλών και εθνοτήτων συμβιώνουν στα σχολεία και πάντως δεν είναι η καταγωγή που τα διαφοροποιεί.

Όπως είναι μύθος ότι οι ξένοι - και δε μιλάμε για τους λαθρομετανάστες και τη λαθρομετανάστευση στην οποία πρέπει να μπει τέλος και φαίνεται ότι κάτι γίνεται σε αυτό τον τομέα – τρώνε τις δουλειές των δικών μας. Η κρίση πλήττει και τους μεν και του δε και ακόμη και σήμερα υπάρχουν δουλειές που οι δικοί μας δεν τις παίρνουν. Θα ήταν λοιπόν απαράδεκτο αν η κυβέρνηση προσαρμόσει το νόμο στα μέτρα της «Χρυσής Αυγής», αποφεύγοντας να δει την πραγματικότητα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε πολύ κόσμο και στερώντας τις προοπτικές από ένα πλήθος παιδιά. Στο κάτω κάτω της γραφής μεγάλο πρόβλημα είναι και η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα.

 

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.