ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά την Κερατέα, ή Ιερατέα…

01:01 - 08 Μαρ 2013
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Κάποιοι προσπαθούν να στήσουν στη Χαλκιδική μία νέα Κερατέα, με αφορμή τη λειτουργία του χρυσωρυχείου στις Σκουριές. Το προσπαθούν εδώ και μήνες και ήδη μιλούν για Ιερατέα μιας και βρίσκεται κοντά η κωμόπολη της Ιερισσού που αποτελεί και το άντρο των ντόπιων και των ξενόφερτων που αντιδρούν παραβιάζοντας με βίαιο και λυσσαλέο τρόπο το νόμο και την τάξη. Βρίσκοντας συνεχώς στήριξη και υποστήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέλη και στελέχη του οποίου συμμετέχουν και ακόμη περισσότερο, βρίσκονται στην πρωτοπορία των βιαιοτήτων.

Χθές στην Ιερισσό παίχθηκε είχαμε ακόμη μία πράξη του σήριαλ. Μετά από έρευνες φαίνεται ότι εντοπίστηκαν κάποιοι που πρωταγωνίστηκαν στην επιδρομή των κουκουλοφόρων οι οποίοι έκαψαν τις προάλλες τις εγκαταστάσεις του χρυσωρυχείου. Η αστυνομία μαζί με εισαγγελείς πήγε να τους συλλάβει και βρέθηκε μπροστά σε συγκεντρωμένους και οδοφράγματα που είχαν στηθεί στις παρυφές της Ιερισσού, δίπλα στο σχολείο προφανώς. Έγινε ένα πατιρντί, έπεσαν και χημικά για να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μάχες σώμα με σώμα, η αστυνομία έκανε για άλλη μία φορά πίσω και από εκεί και πέρα άρχισε η γνωστή διοχέτευση “πληροφοριών” περί άσκησης υπερβολικής βίας από πλευράς αστυνομικών που δεν σεβάστηκαν δήθεν ούτε τα σχολιαρόπαιδα.

 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχαν ουδέτεροι μάρτυρες και αν υπήρχαν φοβούνται να μιλήσουν, αφού οι άνθρωποι ζούν σε μία μικρή τοπική κοινωνία, μέλη της οποίας κινδυνεύουν να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για τη συμμετοχή τους στην επιδρομή. Δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, έστω και αν συνήθως είναι πολύ πιο επιεικείς με τους “μπαχαλάκηδες” και πολύ πιο αυστηροί με την αστυνομία. Έτσι ήταν ανοιχτό το πεδίο για να παίξουν το παιχνίδι της δημιουργίας εντυπώσεων, που γνωρίζουν τόσο καλά οι πάσης φύσεως αριστεροί, αριστεριστές και αναρχοαντιεξουσιαστές, με καταγγελίες κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης ότι παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Οτι δηλαδή δεν τους επιτρέπει να καίνε, να καταστρέφουν και γενικά να είναι ασύδοτοι ατιμωρητί. Και φυσικά οι καταγγελίες τους υιοθετούνται πλήρως από δημοσιογράφους και μήντια στην Ελλάδα μας, δημιουργώντας κλίμα συμπάθειας, με τη συμπαράσταση των δηλώσεων και των ανακοινώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Και τώρα στο ζουμί. Αν και αυτή τη φορά η παρανομία πέράσει χωρίς συνέπειες, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί. Ο Σαμαράς  έχει δεσμευθεί δημόσια ότι η επένδυση, που δίνει ψωμί σε 1200 κατοίκους της περιοχής, άρα σε 5.000 ανθρώπους τουλάχιστον, αν μετρήσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους,  θα προστατευθεί. Ουσιαστικά δεσμεύτηκε ότι θα επικρατήσει ο νόμος και η τάξη, οπότε αν κάνει πίσω οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Θα μείνουν άνθρωποι στο δρόμο (και μετά θα ψάχνει να τους βρουν δουλειά ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η Παπαρρήγα…), η κάθε τοπική κοινωνία θα το ρίξει στο αντάρτικο με τη βοήθεια συμμοριών αναρχομπαχαλάκηδων, η έννοιες του κράτους και της συντεταγμένης πολιτείας θα καταλυθούν πλήρως και οριστικά και βεβαίως οι επενδυτές θα περνούν από έξω από τα σύνορα. Κατά τα άλλα, η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάνει ανοίγματα στους καραμανλικούς και τους νοικυραίους προσπαθώντας να τους πείσει ότι μπορούν να τον εμπιστευθούν στην εξουσία. Τρομάρα του, τρομάρα τους και τρομάρα μας!

 

Άγγελος Στάγκος

 

[email protected] 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:59 - 08 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.