ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρίσκονται στο άγνωστο και επιμένουν σε πολιτική λύση

22:25 - 15 Μαρ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Εντελώς άγνωστο που βρισκόμαστε. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν, δεν έχουν ιδέα και οι άλλοι που το ομολογούν, δεν ξέρουν τι να κάνουν για να επηρεάσουν προς κάποια κατεύθυνση. Ετσι αρμενίζουμε με βάρκα την ελπίδα, μέσα στην ακατάσχετη Μπαρουφολογία διανθισμένη από χαριτωμενιές του τύπου «αφού το συνολικό χρέος στην Ευρώπη είναι 10 τρις και δημιουργήθηκε από τον αέρα και εμείς με αέρα θα πληρώσουμε» του σοφού Φλαμπουράρη, που προφανώς έχει μελετήσει το πράγμα στην Αίγινα, κατά τις ατέρμονες συζητήσεις περί Αριστεράς και διακυβέρνησης με τον Τσίπρα.

Ουσιαστικά, κανείς δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, εκτός από το ότι η κυβέρνηση ψάχνει με αυξανόμενο άγχος και αγωνία μία πολιτική λύση. Εκεί έχει καρφωθεί ο νους της, με ανάλογες σκέψεις γέμισε σελίδες αποφάσεων στα συνέδρια και τις κεντρικές επιτροπές και γι’ αυτό συνεχίζει να πασχίζει ο Τσίπρας, σα να μη του έφτανε το κάζο της πρώτης περιοδείας του στην Ευρώπη. Τώρα ακούγεται ότι στη σύνοδο κορυφής την προσεχή Πέμπτη θα θέσει ο θέμα, με την έννοια ότι η Ελλάδα πάει στα βράχια οικονομικά και οι εταίροι πρέπει να βοηθήσουν…

 

Μεταξύ τους, οι κυβερνητικοί παράγοντες που παίζουν βασικούς ρόλους και υποτίθεται ότι θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο Ευρώ –Τσίπρας, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης Παππάς, μια και ο Μπαρουφάκης είναι σώγαμπρος και ο Λαφαζάνης προτιμά ξεκάθαρα τη δραχμή – λένε και απορούν για την τόσο σκληρή στάση των εταίρων, ειδικά των Γερμανών. Δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι όλα όσα έλεγαν και σχεδίαζαν θα τους οδηγούσαν στον τοίχο, ότι αν οι εταίροι δανειστές και το ΔΝΤ δέχονταν πολιτική λύση θα το έκαναν με το Σαμαρά και το Βενιζέλο που ήταν και πιο συνεννοήσιμοι. Ακόμη περισσότερο, δεν είναι σε θέση φαίνεται να κατανοήσουν ότι η πραγματικότητα μιας οικονομίας δεν αλλάζει  επειδή έτσι το θέλουν ο Στρατούλης η Ζωή, ο Τσίπρας και ο ακατάσχετος Μπαρουφάκης και πολιτική λύση σημαίνει ότι οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να τη χρηματοδοτήσουν χωρίς μάλιστα όρους.

 

Είναι φανερό ότι αυτοί, δηλαδή η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αν. Ελ., όχι μόνον έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις, μία από τις οποίες ήταν ότι θα συσπειρώσει τους πάντες εναντίον της Γερμανίας για να … απελευθερώσει την Ευρώπη από το ζυγό της, αλλά δεν ξέρει καν την Ελλάδα. Και πάντως, αποκλείεται η αλλαγή στην Ευρώπη, ούτε και το γκρέμισμα της Γερμανίας από την ηγεμονία  να ξεκινήσει από την Ελλάδα. Γιατί απλούστατα η σημερινή Ελλάδα δεν έχει ούτε τη δύναμη, ούτε το οικονομικό, ηθικό, ιδεολογικό και ορθολογιστικό ανάστημα να το κάνει. Τελεία και παύλα και όλα τα υπόλοιπα είναι για να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους. Άλλωστε και η πολεμική κατά της Γερμανίας ήταν  προσχεδιασμένη από τους ανόητους…

 

Λέγεται ότι το μυαλό πίσω από τη μετωπική σύγκρουση  με τους ευρωπαίους δανειστές και την πολεμική εναντίον της Γερμανίας, ήταν ο Κοτζιάς. Τώρα υποτίθεται ότι θέλουν να παίξουν το λεγόμενο γεωπολιτικό χαρτί, γνωρίζοντας ότι οι ΝΑΤΟΪκοί και ειδικότερα οι αγγλοσάξονες, αμερικανοί και άγγλοι, υπολογίζουν πολύ στη Σούδα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και θέλουν να αποφύγουν την όποια διείσδυση επιχειρήσουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα ή μέσω αυτής.

 

Με αυτή τη λογική δηλαδή και προκειμένου να μη κάνει τσαλίμια η Ελλάδα θα πιέσουν τους Γερμανούς για να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό αποτελεί όντως ένα επιχείρημα για την Αθήνα, με την έννοια ότι θα απειλήσει ότι θα αυτοκαταστραφεί φεύγοντας από τη Δύση και τα θεσμικά της όργανα ΕΕ και ΝΑΤΟ, αν οι αμερικανοί δεν πιέσουν τους γερμανούς. Αφήστε και που έτσι να είναι, αποκλείεται οι αμερικανοί να μην πουν στον Τσίπρα και τον Κοτζιά να αφήσουν τις ανοησίες και να τηρήσουν δεσμεύσεις και κανόνες.

 

Στο μεταξύ, τίποτα δεν γίνεται και τίποτα δεν προχωράει στο εσωτερικό. Η κυβέρνηση διακρίνεται για τις εμμονές σε κοστοβόρες ρυθμίσεις, ενώ δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία, αλλά και για την παραλυσία της. Το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει τις κρατικές υπηρεσίες με άχρηστους κομματικούς και εξίσου άχρηστους κομματικούς πολιτευτές. Είναι όσο άχρηστοι ήταν και οι μεσσήνιοι κολλητοί του Σαμαρά, μόνο που τούτοι φτιάχνουν και μηχανισμούς προκειμένου το όραμα ενός νέου ΕΑΜ να γίνει πραγματικότητα.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.