ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάμε για κλιμάκωση του δράματος

20:05 - 17 Μαρ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Όποιος δεν ανησυχεί με αυτά που βλέπει και ακούει, καλά να πάθει. 

Αν μάλιστα αισθάνεται ωραία, τότε  σημαίνει ότι είτε είναι οπαδό του περιβόητου Ινστιτούτου Λιβάϊ που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας και μας σκοτίζει τα ούμπαλα με τις θεωρίες περί δραχμής ή υιοθέτησης παράλληλου νομίσματος, που ουσιαστικά αποτελεί προθάλαμο της δραχμής, είτε δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται, είτε νομίζει ότι με τη δραχμή θα ανατείλει ένας ρόδινος κόσμος και θα απαλλαγεί ο ίδιος από χρέη, ενώ οι τσέπες του θα γεμίσουν χρήμα.

Αυτό το τελευταίο ίσως να είναι και ρεαλιστικό, γιατί με υποτιμώμενη συνεχώς δραχμή θα πρέπει να είναι γεμάτες οι τσέπες για να αγοράζει αγαθά και να ικανοποιεί τις ανάγκες του.


Ο  Τσίπρας επιμένει στην αναζήτηση πολιτικής λύσης και όλες οι κινήσεις του αυτό δείχνουν. Απάντησε στην πρόσκληση της Μέρκελ, όπου είναι βέβαιο ότι θα του τεθεί τελεσίδικα το δίλημμα μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, προτείνοντας την πενταμερή.

Αφενός για να “υπονομεύσει” την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας και αφετέρου ελπίζοντας ότι θα βρει κάποια στήριξη από Γιούνκερ και Ολάντ, με την έννοια ότι θα δεχθούν οι τελευταίοι να αποτελεί η Ελλάδα εξαίρεση από τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Τουτέστιν, να έχει οικονομική στήριξη από τους εταίρους - δανειστές και αν ασκεί ανεξέλεγκτη οικονομική πολιτική στο εσωτερικό. Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτό...


Που σημαίνει ότι από την προσεχή Τρίτη θα βρεθούμε μάλλον ως χώρα και ως πολίτες σε μία νέα πραγματικότητα. Ήδη ο Ντάϊσελμπλουμ μιλάει για τράπεζες αλά Κύπρο και οι φιλορώσσοι ξεμυτίζουν στο ανοιχτό πεδίο. Ο Κοτζιάς αποκάλυψε στα “ΝΕΑ” ότι υπάρχει ραντεβού Τσίπρα - Πούτιν στις 8 Απριλίου (θα ξαναπάει ο δικός μας στις 9 Μαίου για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη νίκη επί του Ναζισμού) και ο Κουίκ αποκάλυψε στο Μεγκα ότι οι ΑΝ. ΕΛ. έχουν αναλάβει τα τελευταία δυόμιση τις πρωτοβουλίες να ανοίξουν διόδους προς τη Ρωσσία. 


Ομολόγησε ουσιαστικά ότι το κόμμα του Καμένου είναι το νέο ... ρωσικό κόμμα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Εξ ου και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., όπως και η αναγόρευση του Παυλόπουλου στην Προεδρεία της Δημοκρατίας είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές...


Δεν ξέρουμε τι λένε για όλα αυτά οι αμερικανοί που μαζί με τους άγγλους ανησυχούν σφόδρα για τη ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό άλλωστε δεν θέλουν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά με αυτά που ζητάει ο Τσίπρας και με το δυναμικό που έχει στο κόμμα και στη Βουλή, πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να κάνει την κωλοτούμπα.

Αφήστε που καραδοκούν και τα λαϊκίστικά μήντια σε αγαστή σύμπνοια με όλους εκείνους που προσδοκούν την επιστροφή ή τους άλλους που νομίζουν ότι  θα απαλλαγούν από τα χρέη τους.


Και σαν επιστέγασμα μας έρχεται και η εθνοπατριωτική φιέστα που οργανώνεται για την 25η Μαρτίου. Όπου θα γιορταστεί η νέα εθνική παλιγγενεσία, αυτή τη φορά από τους ευρωπαίους και γενικά τους δυτικούς “δυνάστες”. Με έντονη οσμή χούντας ή έστω αναρχοαριστεροπερονισμού. Ο Θεός να μας φυλάξει, αλλά και αυτό θα είναι δύσκολο.


Άγγελος Στάγκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.