ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τα μούτρα στη λίστα, μπας και γλυτώσουμε

19:00 - 25 Μαρ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Είναι σίγουρο ότι ο Καμένος ανήκει στους λίγους ευτυχείς Έλληνες που έκαναν το όραμά τους πραγματικότητα.

Είναι φανερό ότι πάντα του άρεσε να παίζει με στρατιωτάκια και τώρα έχει ολόκληρο στρατό δικό του, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, για να παίζει, να στρώνει κόκκινα χαλιά, να οργανώνει παρελάσεις, να φαντασιώνεται συγκρούσεις με τους οχτρούς και να ονειρεύεται ότι τους σφάζει καβάλα στ΄ άλογο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ξημερώνεται μπροστά στα ραντάρ και τα μηχανήματα για να βλέπει τα τούρκικα αεροπλάνα να απογειώνονται και τα δικά μας να τα αναχαιτίζουν. Με λίγα λόγια θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστήσει σ΄εκείνη την τηλεοπτική διαφήμιση του φουσκωτού μπούλη που σηκώνει βάρη σε γυμναστήριο και λέει στο τηλέφωνο «φυσικά στους κομάντος θα καταταγώ» και μετά στις ασκήσεις φωνάζει τη μαμά του…


Αφού λοιπόν τελειώσαμε με τα νταούλια και τους ζουρνάδες (θυμηθείτε τον Τσίπρα που έλεγε γεμάτος υπερηφάνεια στην Κρήτη ότι εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν…) και ολοκληρώσαμε τις γύρες στην Ευρώπη για να ξαναβρεθούμε στο σημείο Μηδέν, τώρα να τρέξουμε για να αποφύγουμε την καταστροφή. Μην ακούτε τα εξαπτέρυγα που συνεχίζουν βλακωδώς να επαναλαμβάνουν την κασέτα που έχουν καταπιεί, άλλοι από παλιά, άλλοι πρόσφατα.

Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν  να τιναχτούμε στον αέρα, ως νέο Κούγκι κατά τον Καμένο, αν δε στείλουμε τη λίστα Τσίπρα (ο μίζερος Παπαδημούλης κατήργησε ήδη τη λίστα Βαρουφάκη) με πραγματικές και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που οπωσδήποτε θα περιλαμβάνουν και μέτρα. Αν δεν τα περιλαμβάνουν θα μας τη στείλουν πίσω και ούτε με 24% αμοιβή ο Κατρούγκαλος δεν θα μπορεί να μας σώσει.


Ολο το παιχνίδι λοιπόν εκεί παίζεται, ούτε στους πανηγυρικούς και τις δηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ούτε στη Ρωσία, ούτε στην Κίνα. Και επειδή τα μυαλά, οι ιδεοληψίες και οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε η ικανότητα εμφυτεύεται, ο φόβος είναι ότι η ανασφάλεια θα παραμείνει σαν χαρακτηριστικό της ζωής μας. Μακάρι η πραγματικότητα να μας διαψεύσει πανηγυρικά και η τρικομματική –ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αν. Ελ., βαθύ καραμανλικό κράτος – να μας διαψεύσει πανηγυρικά. Αν το καταφέρει, μαζί τους!


Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.