ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χριστός αναστήθηκε, η Ελλάδα περιμένει στη στάση...

18:19 - 14 Απρ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Κανείς (και όταν λέμε κανείς το εννοούμε) δεν βγάζει άκρη για το που το πάει η κυβέρνηση σε αυτό που ονομάζει “διαπραγματεύσεις” με τους δανειστές. Τώρα εμφανίζεται πάλι αισιόδοξη ότι στο Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία. Το νέο της σχέδιο είναι να μοιράσει σε κατηγορίες τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις ή μέτρα, θεωρώντας βέβαιο ότι κάποια από αυτές τις κατηγορίες θα γίνει δεκτή ώστε η άλλη πλευρά θα εκταμιεύσει κάποια από τα 7,2 δις που ακόμη παρακρατεί από προηγούμενες δόσεις. Τα ίδια 7,2 δις που πριν μερικές εβδομάδες δεν τα ήθελε ο Βαρουφάκης, αλλά ούτε και η Βαλαβάνη, αφού έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα -άλλο αν μειώνεται μέχρις εξαφάνισης - και τα λεφτά αυτά θα αυξήσουν το χρέος που σύμφωνα με τη ρητορική της κυβέρνησης πρόκειται για ανάθεμα. Τέλος πάντων, ξεχνώντας και αυτή την αντίφαση μένουμε στις προβλέψεις του σοφού Φλαμπουράρη που θεωρεί βέβαιο ότι η συμφωνία θα κλείσει στις 24 του μήνα, άλλο αν έχει πέσει πανηγυρικά έξω σε παρόμοιες προηγούμενες προβλέψεις με τελευταία ότι οι καταληψίες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου θα εγκατέλειπαν την κατάληψη για να γιορτάσουν και αυτοί το Πάσχα.

 

Βλέποντας τις κόκκινες γραμμές και τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και τη γενικότερη διάθεσή της, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία ούτε στις 24 του μήνα. Ο φόβος είναι ότι οι δικοί μας επιθυμούν στην πραγματικότητα το Grexit, όπως πλέον υποπτεύονται και οι ξένοι, αρκεί να μπορούν επικοινωνιακά να ρίξουν την ευθύνη στην άλλη πλευρά και να τους πιστέψει ο έλληνας πολίτης. Εκτός και αν ρισκάρουν θέλοντας να φτάσουν στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία για να κάνουν εκλογές, αλλά άγνωστο με ποιο όφελος. Για να απαλλαγεί ο Τσίπρας από την αριστερή πλατφόρμα και τους ψεκασμένους του κόμματός του και των Αν.Ελ.; Για να μπορεί με αυτό το σκεπτικό να καθορίσει ο ίδιος τη λίστα των υποψηφίων; Για να πάρει αυξημένο ποσοστό και να το τρίψει στη μούρη της άλλης πλευράς; Αν και αυτό είναι αμφίβολο ότι θα πιάσει αφού οι ευρωπαίοι έχουν τα δικά τους εκλογικά σώματα που τους δίνουν διαφορετικές εντολές, οπότε να και αν έχει 37% ο Τσίπρας, να και αν έχει 47%...

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιβαρύνεται καθημερινά και θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να προχωρήσει, εφόσον θέλει να μείνει στο ευρώ, κάτι που επιβεβαιώνεται από το 82% των πολιτών, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Και όχι μόνον αυτό, αλλά είναι σαφές ότι η Ελλάδα απομονώνεται όλο και περισσότερο εντός της Ευρωζώνης. Ολοι οι άλλοι βγαίνουν από τα μνημόνια, όλοι οι άλλοι αρχίζουν να απολαμβάνουν τα οφέλη από τη ρευστότητα που παρέχει ο Ντράγκι, όλοι οι άλλοι παίρνουν ανάσες από τα επιτόκια που πέφτουν μαζί με το ευρώ, αλλά μόνον εμείς είμαστε κλεισμένοι στο Κούγκι και απειλούμε να ανατιναχθούμε στον αέρα με τους Καμένους και τους Φλαμπουράρηδες. Με τη θέλησή μας γινόμαστε πάλι ανάδελφο έθνος.

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, διογκώνεται ταχύτατα το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που η κυβέρνηση δεν ξέρει πως να το αντιμετωπίσει και δεν πρόκειται να μάθει ποτέ με τη Χριστοδουλοπούλου μπροστά και τα μυαλά που κουβαλάει. Οπως δεν ξέρει τι να κάνει με τους μπαχαλάκηδες και τους τρομοκράτες, αφού στις τάξεις της βρίσκονται διάφοροι συμπαθούντες που προφέρουν ακόμη τη θαλπωρή τους. Με λίγα λόγια, ο Χριστός αναστήθηκε, η Ελλάδα ακόμη περιμένει στη στάση... Και θα περιμένει για πολύ ακόμη!

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.