ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αρκεί η έξοδος από την Ευρώπη, θέλουν και έξοδο από τη Δύση

18:23 - 29 Ιουν 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Οι μάσκες έπεσαν, τα ψέματα τελείωσαν, η αλήθεια αποκαλύφθηκε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Αυτή η κυβέρνηση σε αγαστή σύμπνοια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους επιλεγόμενους και Καμένους και τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, δημιούργησε ένα ερυθρόμαυρο μέτωπο και οδηγεί την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο χάος και στην καταστροφή. Το ΚΚΕ που επίσης θέλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε την πρόνοια να μη στοιχηθεί μαζί τους, όπως δεν στοιχήθηκε τότε στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι “αγανακτισμένοι” φώναζαν “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή”.

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε σχέδιο από την πρώτη στιγμή να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όποιον ήξερε να διαβάζει το έλεγαν τα κείμενά του, ανάλογη ήταν η ρητορική του, γι’ αυτό επέλεξαν για εταίρο τον Καμένο και επέλεξαν τον Πάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Είναι μπούρδα ο ισχυρισμός του Τσίπρα ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι επίσης ψέμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό του “όχι”, θα ενισχύσει την κυβέρνηση για να επαναδιαπραγματευτεί μία συμφωνία. Ο Ολάντ, ο Γιούνκερ, η Μέρκελ και ο Γκάμπριελ είπαν εντελώς καθαρά ότι το “όχι” σημαίνει απομάκρυνση από την Ευρωζώνη. Πιο καθαρά δεν γίνεται!

Στο μεταξύ η χώρα καταρρέει. Οι τράπεζες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν γιατί δεν θα έχουν λεφτά χωρίς συμφωνία, οι συντάξεις δεν πληρώνονται, η στάση εμπορίου επέρχεται με πολύ γοργά βήματα, οι ακυρώσεις στον τουρισμό πληθαίνουν, στα φάρμακα μπαίνει πλαφόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρώνονται όπως και οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, αποσύρονται οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την αναχαίτηση της λαθρομετανάτευσης, σε πολλά βενζινάδικα δεν υπάρχει βενζίνη, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ληστειών, βρισκόμαστε εν όψει χάους και καταστροφής. Γι’ αυτό και ο φόβος των πολιτών εντείνεται.

Κατά τα άλλα αυτοί προχωρούν ακάθεκτοι. Την ώρα που ο Τσίπρας παραπλανά αυτούς που φοβούνται σωστά την έξοδο από το ευρώ, ο Στρατούλης μιλάει ανοιχτά σε συνταξιούχους ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν πληρώνονται με δραχμή και ο Λαφαζάνης ξιφουλκεί εναντίον των “ευρωατλαντιστών”, που σημαίνει ότι οραματίζεται την έξοδο της Ελλάδας και από το ΝΑΤΟ, άρα και από τη Δύση. Οσο για το δημοψήφισμα αυτό καθ’ εαυτό, φρόντισαν η ερώτηση στο ψηφοδέλτιο να είναι ακατάληπτη για τους πολλούς και το “όχι” να είναι πρώτο, το “ναι” δεύτερο. Για όσους ακόμη αμφιβάλλουν για τις προθέσεις τους...

Φυσικά, αν ο λαός και αυτή τη φορά αποφασίσει ότι η παραπλάνηση, τα ψέματα και η καταστροφή είναι ένας ελκυστικός τρόπος ζωής, καλά να πάθει. Τι άλλο μπορούμε να πούμε;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.