ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχει και ο λαός τις ευθύνες του

12:42 - 14 Σεπ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Είμαστε πια στην τελική ευθεία μίας ανιαρότατης προεκλογικής περιόδου που ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί, χρησιμοποιώντας για τη βρώμικη δουλειά τον ειδικό Καμένο, να την πολώσει για να ενισχύσει τη συσπείρωση του αποσυσπειρωμένου κόμματός του.

Το highlight ως τώρα ήταν το ψευτοdebate επτά πολιτικών αρχηγών που δήθεν απαντούν στις ερωτήσεις επτά τηλεπαρουσιαστών μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο φτιαγμένο για μονοδιαλόγους. Ο κόσμος φυσικά βαρέθηκε μέχρι θανάτου και αναμένει τη σημερινή κορύφωση με τη μονομαχία Τσίπρα – Μεϊμαράκη (πάλι επτά οι δημοσιογράφοι μη … χάσει κανένα κανάλι) για να ικανοποιηθεί πλήρως η τηλεκρατία, που κι αυτή έχει ξεπεραστεί αφού κυριαρχούν πλέον το internet και τα social media που αλλοτριώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Παρακολουθώντας λοιπόν το τι γίνεται, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με τις δημοσκοπήσεις. Το τελευταίο σχετικό κόλπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν να δημοσιοποιήσει την περασμένη εβδομάδα μία δημοσκόπηση που τον έδειχνε πέντε μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ., για να αναγκάσει όλες τις άλλες που θα ακολουθούσαν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και να τον δείχνουν και αυτές ότι υπερισχύει, έστω ελάχιστα και μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Γιατί και οι δημοσκόποι στην Ελλάδα, όπως σχεδόν οι πάντες, έχουν νοοτροπία δημοσίου και προσπαθούν να φυλάξουν τον κ… τους και προσαρμόζονται ανάλογα μεταξύ τους.

Φυσικά, οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η διαφορά είναι τόσο μικρή βοηθούν τη Ν.Δ. να λεηλατήσει κυρίως το Ποτάμι και σε δεύτερο βαθμό το ΠΑΣΟΚ. Με την έννοια ότι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων ενδεχομένως να ψηφίσουν τον Μεϊμαράκη για να μην έλθει ο Τσίπρας και πάρει τις 50 έδρες. Και δυστυχώς, το μόνο βέβαιο στο θολό τοπίο του σήμερα και το αύριο είναι ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή θα πάρει την τρίτη θέση και μάλλον υποτιμάται το ποσοστό της στις μετρήσεις. Οσο και να θέλουν τα μήντια να το κρύψουν το αυγό του φιδιού, αυτό υπάρχει, είναι μεγάλου μεγέθους στη δημοκρατική, μη ρατσιστική, άσπιλη, άμωμη και αμόλυντη Ελλάδα μας. Έτσι μάλιστα και εγκλωβιστούν εδώ πολλοί πρόσφυγες μετά την απόφαση της Γερμανίας και άλλων να κλείσουν τα σύνορά τους, θα δούμε πράματα και θάματα. 

Δεν βάζουμε στοίχημα, αλλά η αίσθηση είναι ότι ο Τσίπρας δύσκολα θα χάσει την πρωτιά, έστω και με διαφορά στήθους. Φαίνεται ότι η ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη και της Ζωής δεν τραβάει, εκτός και αν πάλι πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις. Που σημαίνει ότι αν οι πολίτες θέλουν να ξαναδώσουν την ευκαιρία στον Τσίπρα να κυβερνήσει επειδή χαμογελάει ωραία και είναι νεότερος, υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο. Γιατί θα αποδειχθεί ότι ούτε η παταγώδης αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αν.Ελ που δεν άφησε τίποτα όρθιο και σε κανένα τομέα, ούτε το κλείσιμο των τραπεζών, ούτε το κόστος της ακατανόητης διαπραγμάτευσης που επιβαρύνει όλους μας, αλλάζει τα μυαλά του κόσμου. Η επιστήμη λοιπόν θα σηκώσει ψηλά τα χέρια και ο Τσίπρας θα φανεί μάγκας που οι λίστες που κατάρτισε έχουν πρώτους και καλύτερους τους ανίκανους που έπαιξαν τους υπουργούς το περασμένο οκτάμηνο. Οπότε, καλά να πάθουμε!

Τέλος πάντων, ίσως πρόωρα μιλάμε έτσι, όπως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αν το αντιμνημονιακό και αντιευρωπαϊκό 55% και άνω, των εκλογών του Ιανουαρίου, που έγινε σχεδόν 62% στο δημοψήφισμα δεν μειωθεί (γιατί μερικοί θα έχουν πάρει το μάθημά τους), τότε οι ελπίδες για σωτηρία θα είναι ελάχιστες. Το να μπει ο Λεβέντης στη Βουλή δεν σηματοδοτεί αλλαγή μυαλών, αλλά ότι αρκετοί τόριξαν στην πλάκα. Ο λαός δεν είναι πάντα ανεύθυνος, ούτε είναι δυνατόν να βγαίνει λάδι, ειδικά αυτή την εποχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.