ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύσκολη πολιτικά και η επόμενη μέρα

17:25 - 18 Σεπ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Φτάσαμε στο τέλος και αυτής της παράστασης, αλλά μη νομίζετε ότι εδώ τελειώνει και το φεστιβάλ.

Από την Κυριακή το βράδυ ανεβαίνει νέο έργο, που θα καθοριστεί και από το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο αφενός δεν είναι προδιαγεγραμμένο αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις και αφετέρου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Ας μη ξεχνάμε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν πέφτουν και τόσο μέσα τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αν και το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είναι βλέπετε περίεργοι οι καιροί...

Το νέο έργο θα αφορά πάντως τις δυνατότητες συνεργασίας που θα προκύψουν για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, αφού θεωρείται εντελώς απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία. και αυτή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, να το ξέρετε. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν θα τρέξουν να μπουν σε κυβέρνηση με οποιοδήποτε κορμό -δηλαδή Νέα Δημοκρατία ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - χωρίς όρους που θα κυμαίνονται από άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για τις επόμενες εκλογές έως τη συμμετοχή και των τεσσάρων κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο στην προηγούμενη Βουλή. Ξέρουν πολύ καλά ότι εν όψει των τεράστιων δυσκολιών εν όψει (και μην ακούτε τις ανοησίες περί ισοδύναμων), θα εξαφανιστούν λόγω φθοράς αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι τους.

Στο μεταξύ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που μάλλον έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτο κόμμα, προσεύχονται να μπει πάλι στη Βουλή ο Καμένος, για να έχουν ένα το κρατούμενο και μετά βλέπουν. Μπορεί να υπάρχει ο Λεβέντης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, και μην αφήνετε εντελώς απέξω τη ΛΑ.Ε., αν βέβαια αυτοί μπουν στη Βουλή. Γιατί αν μπουν ίσως ο Τσίπρας τους προτιμήσει για να ξαναζήσουμε ξανά το ίδιο έργο με τη διαφορά μίας  αντιμνημονιακής κυβέρνησης που θα έχει υπογράψει και ψηφίσει το μνημόνιο... Τέτοια πράγματα μόνο σε αυτή τη χώρα γίνονται και γι’ αυτό είναι ξεχωριστή! Αφήστε και τους 53 που έχουν όλα τα προσόντα να οδηγήσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε νέα διάσπαση κρίνοντας από τις προεκλογικές δηλώσεις τους.

Με λίγα λόγια, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτη. Συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι και με τους Συριζαίους απέναντι να πετροβολούν, αν έτσι αποφασίσουν, δεν θα έχει μακρύ μέλλον και στο τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν και οι τρεις. Ποιος όμως θα αναγκάσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συμμετάσχει αν βγει δεύτερος, παρ’ όλο που πολλά στελέχη του έμειναν πιστά στον Τσίπρα  για την προοπτική της εξουσίας;

Τέλος πάντων, τα highlights της προεκλογικής μάχης τις τελευταίες μέρες ήταν η πόλωση με τα σκανδαλολογικά κτυπήματα κάτω από τη μέση που ανταλλάσσονται -από τη μία πλευρά ο Παπασταύρου, από την άλλη ο Φλαμπουράρης -, οι επιδόσεις Καμένου στο άθλημα της λασποβολίας και των φτηνών κόλπων και βέβαια η απρόσμενη δήλωση του Μιχαλολιάκου ότι δέχεται την πολιτική ευθύνη, όχι όμως την ποινική, για τη δολοφονία του  Π. Φύσσα. Φυσικά οι επιπτώσεις των τριών αυτών γεγονότων είναι άγνωστες και δεν ξέρουμε καν ούτε αν θα υπάρξουν, ούτε πως θα προσμετρηθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.