ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση των παράλληλων υποσχέσεων…

22:14 - 01 Νοε 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Μετά το παράλληλο πρόγραμμα, να και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα.

 

 

Το ξεστόμισε ο «σοβαρός» Δραγασάκης και μετά το θόρυβο και τα ερωτηματικά που προκάλεσε, εξήγησε ότι εννοεί ένα τραπεζικό σύστημα από συνεργατικές τράπεζες, προφανώς εκτός ευρωπαϊκού ελέγχουν και εντός ελέγχου ΣYΡIΖΑ. – Αν.Ελ. Γιατί είναι φανερό ότι οι άνθρωποι δεν αντέχουν ούτε έλεγχο, ούτε ευρωπαϊκά συστήματα, ούτε Ευρώπη και όσα λένε και υπογράφουν έχουν ως πραγματικό στόχο να κοροϊδέψουν και να κερδίσουν χρόνο. Προβιά άλλαξαν, όχι DNA…

 

Ας μη μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του παράλληλου τραπεζικού συστήματος αλά ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ερωτήματα του τύπου που θα βρουν τα λεφτά για να το δημιουργήσουν, αν θα είναι εκτός ομπρέλας της ευρωπαϊκής προστασίας των συστημικών τραπεζών, ποιος θα εγγυάται τα χρήματα των καταθετών μέχρι 100.000 ευρώ τουλάχιστον και αν ο σκοπός είναι η χρηματοδότηση «δικών μας» για να δημιουργηθούν νέα επιχειρηματικά τζάκια αφοσιωμένα στο καθεστώς που προσπαθεί –είναι ολοφάνερο και όποιος δεν το βλέπει, καλά να πάθει – η κυβέρνηση.

 

Γι’ αυτό φαγώθηκε η Σαββαϊδου –ακολουθώντας το παράδειγμα του Σαμαρά που έφαγε τον Θεοχάρη -, γι αυτό απειλήθηκε ο Στουρνάρας και δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή ανοίξει πάλι η όρεξή τους να τον φάνε, γι’ αυτό έγινε ο νόμος για τα μίντια και έπεται συνέχεια. Να είστε σίγουροι περί αυτού.

 

Στο μεταξύ η κυβέρνηση βολοδέρνει μεταξύ προσφυγικού και εφαρμογής μνημονίου, καταφεύγοντας σε βερμπαλισμούς και καθυστερήσεις, ψάχνοντας για ισοδύναμα, νομίζοντας ότι μπορεί να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα και επιμένοντας σε αναζήτηση πολιτικών λύσεων. Και μέσα σε όλα αυτά, πετάνε κάποια στελέχη της, ή μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως ο Μάρδας, κάτι ρουκέτες για δημιουργία ελληνικού θερινού Νταβός σε κάποιο αχαρτογράφητο σχεδόν νησί, όπου τα πάντα θα τα πληρώνουν οι ξένοι και εμείς θα απολαμβάνουμε. Τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρι, δηλαδή.


Όσο και να προσπαθούν να την κρύψουν, η αλήθεια είναι μία. Το οικονομικό πρόβλημα είναι άλυτο, όσο η κυβέρνηση και οι κοινή γνώμη δεν δέχονται ότι πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί πλούτος και πλούτος δεν πρόκειται να δημιουργηθεί με τα μυαλά που έχουν. Το ασφαλιστικό είναι επίσης άλυτο, γιατί αποτελεί δημιούργημα απερίγραπτων στρεβλώσεων δεκαετιών, οι συνταξιούχοι είναι κοντά στα 2,8 εκατομμύρια, ένα μεγάλο ποσοστό τους βγήκε στη σύνταξη πρόωρα ή χωρίς τα στοιχειωδώς απαραίτητα ένσημα, η ανεργία βρίσκεται στο 25%, η μαύρη οικονομία στο 40% και ανεβαίνει και τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία προς την περικοπή των συντάξεων.

 

Και τέλος, κοντά σε αυτά τα άλυτα μας έπεσε στο κεφάλι και ένα προσφυγικό πρόβλημα, επίσης άλυτο στο προβλεπτό μέλλον, καθώς η μεν η Ελλάδα δεν μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και πράγματα διεθνώς, ενώ ταυτόχρονα είναι ανίκανη να οργανωθεί η ίδια στο εσωτερικό για να το αντιμετωπίσει κάπως. Ας είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικό να βρεθούμε με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες εγκλωβισμένους εδώ.


Εκτός και αν η κυβέρνηση με την πλούσια φαντασία σκαρφιστεί τίποτα παράλληλες λύσεις και παράλληλα μονοπάτια. Τέτοιοι θαυματοποιοί είναι ικανοί για όλα…, στα λόγια βέβαια. Μιλάμε για την κυβέρνηση των παράλληλων υποσχέσεων!

 

 

Άγγελος Στάγκος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:06 - 01 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.