ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε του Ντράγκι για χάρη των τραπεζών

19:09 - 10 Νοε 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Εκ του αποτελέσματος έγινε φανερό ότι στο (προ)χθεσινό Γιούρογκρουπ επικράτησε η άποψη του Ντράγκι και εκείνος ο Ντομπρόβσκις τζάμπα ήλθε στην Αθήνα για να μας τρομάξει.

Έτσι αποσυνδέθηκε η στήριξη των τραπεζών από την αξιολόγηση, μειώθηκαν και τα προαπαιτούμενα που πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Όλα αυτά για να στηριχθεί η προσπάθεια σταθεροποίησης των τραπεζών μέσω της απαραίτητης ανακεφαλαιοποίησης, που προϋποθέτει ταυτόχρονα και προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών.

Με αυτή την έννοια, αν η κυβέρνηση καταφέρει να τα βρει με την Τρόϊκα, που έγινε Κουαρτέτο, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, στις δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο, στις τιμές των γενόσημων και ανακαλύψει και τα απαραίτητα ισοδύναμα για να καλύψει τον ΦΠΑ 23%, που τώρα δεν θέλει να βάλει στην εκπαίδευση γιατί τσούζει πολιτικά, τα 10 δις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για τη στήριξη των τραπεζών, θα είναι στη διάθεσή της. Μαζί και με τα δύο της λεγόμενης υποδόσης, μπας και αξιωθεί να πληρώσει κανένα χριστιανό που του οφείλει το κράτος.

Η κυβέρνηση γνώριζε λίγο πολύ εκ των προτέρων ποια θα είναι η στάση του Γιούρογκρουπ. Προφανώς την είχε ειδοποιήσει ο Στουρνάρας (ναί, αυτόν που κάποτε ήθελε να τον φάει, όπως έφαγε της Σαββαϊδου για να τοποθετήσει στη θέση του κάποιον κομματικό σκερβελέ, από τους μπόλικους που διαθέτει) και γι’ αυτό έκανε το κοκοράκι, ώστε σήμερα να βγαίνει και να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται, επειδή δήθεν έκανε πάλι σκληρή διαπραγμάτευση και κέρδισε. Τρομάρα της... Αλλά με τέτοιο λαό και τέτοια αντιπολίτευση μπορεί ακόμη να λέει ό,τι γουστάρει και να παίζει καθυστέρηση σε όλα τα δύσκολα. Μόνο που οι έξω έχουν αρχίσει και τα παίρνουν μαζί του και αν μέχρι τη Δευτέρα - Τρίτη δεν προχωρήσει κάτι, θα ακούσουμε βρυχιθμούς πάλι.

Αυτά τα δύσκολα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν και περιλαμβάνουν φορολογικά και Ασφαλιστικό που κάνουν τζιζ. Αφήστε δε, το προσφυγικό πρόβλημα που συνεχώς ογκώνεται και γίνεται τεράστιο, καθώς έρχεται ο χειμώνας και διάφορα ευρωπαϊκά κράτη δυσκολεύουν διέλευση και υποδοχή. Να δείτε δε ότι στο τέλος θα μείνουμε με τον “μουτζούρη”. Όπου “μουτζούρης” πάνω από 500.000 πρόσφυγες στη μεγάλη πλειοψηφία τους Αφγανοί και Ιρακινοί, εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση φτάσει σε μία συμφωνία με τον Ερντογάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ο Τσίπρας... Η επίσκεψή του στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Νταβούτογλου θα γίνει στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής για τον απλούστατο λόγο ότι οι Τούρκοι ζητούν ανταλλάγματα, οικονομικά και άλλα, προκειμένου να σταματήσουν τη ροή των προσφύγων, που η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει.

Με αυτά και με εκείνα πορευόμαστε, πάντα σε βηματισμό σημειωτόν, που σημαίνει ότι δεν πορευόμαστε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.