ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το βαθύ και άλυτο μυστήριο

19:42 - 06 Δεκ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά για μένα η μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία θα ήταν σήμερα να βρεθεί ένας επαγγελματίας του κλάδου, στα άδυτα του Μαξίμου ή όπου αλλού ο Τσίπρας και οι δικοί του (Φλαμπουράρης, Παππάς, Βούτσης και οι λοιποί) διαβουλεύονται, ζυμώνονται, κάνουν τις αναλύσεις τους και αποφασίζουν πώς να κινούνται. Και μετά να περιγράψει ο τυχερός συνάδελφος όσα είδε και έμαθε, μπας και καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι που το πάνε αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί προς το παρόν, το μυστήριο είναι βαθύ και άλυτο.

Μετά από όσα έχουν γίνει, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα να παραμένει στάσιμη, αν όχι να χειροτερεύει, με τους εταίρους  να είναι αγανακτισμένοι , με τους δανειστές να τραβούν τα μαλλιά τους, αλλά να μη βλέπουν και εναλλακτική λύση, με τους επαγγελματίες αναλυτές και πάρα πολλούς δημοσιογράφους να τους κατακρίνουν , με τα προβλήματα και τους κινδύνους να διογκώνονται, με τη μετριότητα, την άγνοια και την ανικανότητα να αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, αυτοί συνεχίζουν αμέριμνοι, απτόητοι, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν που ξεφεύγει από εμάς τους υπόλοιπους. Δεν γίνεται να τους κατουράνε και αυτοί να θεωρούν ότι βρέχει ο Θεός για να μεγαλώσουν τα σπαρτά…

Να δεχθούμε ότι όλοι εμείς  υπερβάλλουμε, ενώ αυτοί γνωρίζουν την πραγματικότητα της κατάστασης που δεν είναι τόσο κακή. Ή να δεχθούμε θέλουν την εξουσία και μόνο αυτό τους ενδιαφέρει, αλλά και πάλι θα έπρεπε να είναι ανήσυχοι. Μάλλον  όμως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να πέφτουν έξω συνεχώς στα οικονομικά της χώρας, μπορεί να μην εκτιμούν καλά τις ισορροπίες στην Ευρώπη και τις αντιδράσεις της, ίσως να καταλαβαίνουν τα μεγέθη των προβλημάτων, όπως το προσφυγικό, ενδεχομένως να μην τους νοιάζει αν η χώρα βγει εκτός Σένγκεν και σίγουρα δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, αλλά σε ένα πράγμα έχουν αποδειχθεί γνώστες και μάγκες. Γνωρίζουν πολύ καλά τον ελληνικό λαό, γιατί προέρχονται από τα σπλάχνα του και είναι γνήσιοι εκπρόσωποί του.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι αραδιάζουμε νούμερα, μιλάμε στη βάση λογικής, περιμένουμε να εκφράσει δυσαρέσκεια και να αντιδράσει, αλλά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Εμείς εκφράζουμε την οικτρή μειοψηφία αυτής της χώρας, ενώ η σημερινή κυβέρνηση εκφράζει τον ελληνικό λαό. Τον πάνσοφο, τον πανέξυπνο,  τον  παμπόνηρο, τον μάγκα, τον  μυθοπλάστη, τον πειρατή,  τον παντογνώστη, τον ιντριγκαδόρο,  τον ταμ – ταμ – ταμ,  που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Το πόσο πέσαμε έξω ως δημοσιογράφοι, πολιτικοί  αναλυτές, δημοσκόποι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και όλα τα συναφή, αποδείχθηκε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, πιο πριν, στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμη πιο πριν στις ευρωεκλογές. Όπως αντίθετα αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά πως σκέπτεται και συμπεριφέρεται αυτός ο τσίφτης λαός.

Αρκεί να μη του πάρουν το γλυφιτζούρι, δηλαδή το παραμύθι και να μη προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση. Ας ψηφίζουν, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό λοιπόν κάνει η κυβέρνηση και ας λέμε εμείς, η οικτρή πλειοψηφία, ότι δεν ξέρει που πάν΄ τα τέσσερα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Δεν ακούσατε και τον πρωθυπουργό προχθές στη Βουλή;  Όλα υπέροχα τα βρίσκει, όλα τα κάνει θαυμάσια η κυβέρνησή τους και οι άλλοι φταίνε για τα πάντα. Και έτσι είναι!

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 06 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.