ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σούρσιμο θα συνεχισθεί

18:16 - 12 Απρ 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, Κουαρτέτο, θεσμούς, ή όπως αλλιώς ονομάζονται διακόπηκαν και τώρα τρέχουμε να αντιληφθούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Γιατί πραγματικά έχουμε χάσει τον μπούσουλα και ακόμη περισσότερο, έχουμε κουραστεί πολύ με δαύτους (εννοούμε την κυβέρνηση) που έχουμε μπλέξει. Άφήστε και που οι ίδιοι έχουν χάσει τον μπούσουλα και καταφεύγουν διαρκώς σε τερτίπια για να καλύψουν την έλλειψη βούλησης και την ανικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και τους επικοινωνιακούς στόχους τους για να μη χάσουν την εξουσία.

 

Με αυτή την έννοια, είναι βέβαιο ότι η η χθεσινή διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν έχει να κάνει μόνο με την ασυμφωνία για τα μέτρα, αλλά και με την επικοινωνιακή πολιτική τους. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του ΔΝΤ. Με δεδομένο όμως, τουλάχιστον ως τώρα, ότι η Λαγκάρντ επιμένει στις θέσεις της και μαζί της συντάσσεται ο Κερέ της ΕΚΤ συντάσσεται μαζί της, το πιθανότερο είναι ότι θα φτάσουμε πάλι στα μη περαιτέρω για να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά, με το επιχείρημα ότι έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά οι άλλοι ήταν ακλόνητοι και πολύ δυνατοί. Αν και δεν ξέρουμε ποια είναι η επιθυμία των Γερμανών σε αυτή τη φάση, που μάλλον δεν θέλουν εντάσεις πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μύλος δηλαδή...

 

Όπως είπαμε όμως, οι δικοί μας είναι πια πολύ κουραστικοί, ενδεχομένως και επίτηδες για να μη συναντούν αντιδράσεις.

 

Μπάχαλο στο υπουργείο Πολιτισμού, μπάχαλο στην Παιδεία, μπάχαλο με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μπάχαλο παντού. Και ταυτόχρονα συνεχής η επιδίωξη για ισοπέδωση προς τα κάτω, είτε γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μία πολύ μεγάλη βάση φτωχών για να αντλούν από εκεί δυνάμεις, είτε γιατί οι ίδιοι δεν αισθάνονται άνετα με την αξιοσύνη, την ικανότητα, την αριστεία, τα προσόντα, την εκπαίδευση. Έννοιες που τους είναι εχθρικές, αφού αυτοί δεν διακρίθηκαν ποτέ και πουθενά. Άρα δεν θέλουν να μειονεκτούν απέναντι σε εκείνους που πορεύονται στη βάση αυτών των εννοιών και αντίθετα φροντίζουν να στελεχώνονται με ανάλογους προς αυτούς. Τελευταίο παράδειγμα, ο σύμβουλος του Βούτση στη Βουλή...

 

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι έχουν στο μυαλό τους και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους. Πάντως νέες εκλογές, ή δημοψήφισμα δεν αποκλείονται. Στο μεταξύ ας συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η χώρα θα συνεχίσει να σούρνεται (με Δρίτσες, Σπίρτζηδες, Μπαλτάδες, Φίληδες και την ΥΠΑ να απαγορεύει στα αεροδρόμια στελέχη της Φράπορτ που τα αγόρασε τί άλλο να περιμένει κανείς;) και εμείς μαζί της.

 

Άγγελος Στάγκος

 

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.