ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυταπάτες ναι, ψέματα όχι...

18:25 - 09 Μαϊ 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Μπορεί κάποιοι, ή πολλοί, να απογοητεύθηκαν (κακώς) που ο Τσίπρας πέρασε αλώβητος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, αλλά θα πρέπει -αν διαθέτουν ακόμη χιούμορ- να διασκέδασαν τουλάχιστον από την κορυφαία ατάκα της ομιλίας του “μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες, αλλά δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε ότι είπαμε ψέματα”, την οποία μάλιστα την επανέλαβε!

Ο άνθρωπος δηλαδή δεν παίζεται... Κόντεψαν αρχικά να τινάξουν τη χώρα στον αέρα με τις μπούρδες που έλεγαν, τη βαρουφάκεια διαπραγμάτευση και τη δημιουργική ασάφεια, έκανε ο ίδιος στο και πέντε (όχι στο παρά πέντε) και αφού έκλεισαν οι τράπεζες τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα, για να “μη δυναμιτισθεί το κράτος|, όπως είπε, συνέχισαν να λένε και να κάνουν αρλούμπες στις εκλογές, αλλά και μετά και τώρα με περίσσιο θράσος δηλώνει μέσα στη Βουλή ότι έλεγαν μπούρδες, όχι ψέματα.

Αυτά φυσικά ο πρωθυπουργός δεν τα έλεγε τόσο στην αντιπολίτευση, όσο στο δικό του κοπάδι των βουλευτών, προκειμένου να τους κρατήσει ενωμένους για να ψηφίσουν το ασφαλιστικό και να μην υπάρχουν διαρροές. Όχι ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να το κάνουν, καθώς δεν έχουν που να πάνε και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές και να μη ξαναβγούν. Ξωτικά των καφενόβιων συζητήσεων και χωρίς επαγγελματική υπόσταση είναι οι περισσότεροι, δεν θέλουν να προκαλέσουν την τύχη τους ξαναγυρίζοντας στο τίποτα. Άλλωστε είναι ποτισμένοι με την ιδεολογία της δημιουργίας καθεστώτος που θα τους εξασφαλίζει μακροχρόνια και ο Τσίπρας φρόντισε προχθές να τους προσφέρει το όραμα ενός λαμπρού μέλλοντος για την ελληνική οικονομία, ώστε να έχουν και την την αριστερή συνείδησή τους ήσυχη.

Κάπως έτσι πιθανότατα θα περάσει και το φορολογικό νομοσχέδιο με τις τρελές επιβαρύνσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους, ελπίζοντας ότι η κοινωνία θα αργήσει να αντιδράσει, ή τέλος πάντων θα αρχίσει να το καταλαβαίνει στο πετσί της από Σεπτέμβριο. Ποιος ζει όμως και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε... Άσε που στο μεταξύ μπορεί να γίνουν και εκλογές. Πιο δύσκολο ίσως αποδειχθεί κανένα νομοσχέδιο με ιδιωτικοποιήσεις, γιατί ως τώρα είχε το άλλοθι ότι εφάρμοζε συμφωνίες που είχαν κάνει οι προηγούμενοι (αεροδρόμια, Κόσκο κλπ.) , παρά τις δήθεν αντιδράσεις Δρίτσα, Σπίρτζη και υπολοίπων. Ακόμη και ο φοβερός Σκουρλέτης έκανε πίσω για τις Σκουριές, αφού προηγουμένως έδωσε τη δική του παράσταση. Έτσι, όπως έφερε το μνημόνιο με υπογραφή Συρανέλ, πιθανότατα θα περάσει και ιδιωτικοποιήσεις με την ίδια υπογραφή. Μακάρι. Τώρα που βρήκαμε τις αυταπάτες άλλωστε, τι τα χρειαζόμαστε τα ψέματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 09 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.