ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθε κίνησή τους κρύβει ίντριγκα…

13:38 - 01 Ιουν 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Υπήρχε η υπόνοια, αλλά τώρα αποδεικνύεται περίτρανα. Δεν υπάρχει κίνηση, οποιασδήποτε μορφής, αυτής της κυβέρνησης που να μην κρύβει κάτι από πίσω. Και δεν μιλάμε για κινήσεις πολιτικές, που κατά κάποιο τρόπο είναι εναρμονισμένες με το πρόγραμμα και την ιδεολογία της, αλλά κινήσεις που αφορούν πρόσωπα, πράγματα, καθεστωτικές επιδιώξεις, διώξεις, εξυπηρετήσεις, απαλλαγές εξαιρέσεις και ό,τι άλλο έχουν κατά νου.

Η απόδειξη είναι το άρθρο που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο περί συμμετοχής πολιτικών, δικαστικών και άλλων σε offshore εταιρίες και στη συνέχεια η «διόρθωση» που επιχειρήθηκε με τροπολογία. Είναι απόλυτα συνηθισμένοι έως ταυτισμένοι στην ίντριγκα και το μυαλό τους λειτουργεί ανάλογα τώρα που βρέθηκαν από τα καφενεία στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι κάποια π… κρύβουν, ή κάνουν. Άλλωστε προσπάθησαν αμέσως να τα φορτώσουν στους ευρωπαίους πάλι, με τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι επρόκειτο περί επιταγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η θρασύτητά τους σπάει κυριολεκτικά καρύδια!

 

Από την άλλη πλευρά ασφαλώς βρίσκουν και τα κάνουν. Ναι μεν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το σύνολο των βουλευτών κλήθηκαν να ψηφίσουν ένα πολυνομοσχέδιο 7.000 – 7.500 σελίδων μέσα σε τρεις μέρες, αλλά είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι επίσης το σύνολο των βουλευτών ούτε προσπαθούν να μάθουν, ούτε ξέρουν τι ψηφίζουν. Είναι διαπιστωμένο και δεν χωρά διάψευση, γι αυτό και δεν ανακάλυψαν έγκαιρα την διάταξη για τις offshore και τελικά αποκαλύφθηκε από μία εφημερίδα, το Πρώτο Θέμα. Αφήστε τον περίεργο χειρισμό –σίγουρα μπάζει - του θέματος από τη Νέα Δημοκρατία η οποία έφυγε από τη συζήτηση στη Βουλή…

 

Κατά τα άλλα κλείνουν επιχειρήσεις, ακόμη και ξενοδοχεία ενώ η τουριστική κίνηση θεριεύει, απολύονται άνθρωποι –οπότε σκαρφίζονται τερτίπια για να δείχνουν ότι δεν αυξάνεται η ανεργία, όπως αυτό που όσοι μετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης (τα οποία προφανώς επιδοτούνται με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν θα καταμετρώνται στους ανέργους – αλλά την ίδια στιγμή δίνονται αυξήσεις στο δημόσιο (Βερναρδάκης) και πληρώνονται αξιόλογες υπερωρίες στους απασχολούμενους της κυβέρνησης στου Μαξίμου.

 

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά μικρή απήχηση έχουν στην εθισμένη στην μπαγαμποντιά και τη συνωμοσία ελληνική κοινωνία. Και οι προπηλακισμοί που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες σε βάρος κυβερνητικών στελεχών στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν, χωρίς βέβαια ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση υιοθέτησε τέτοιες απαράδεκτες τακτικές όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Επομένως αναμένεται ακόμη η ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς όμως αργεί και αυτό σημαίνει ότι η μόδα Συρανέλ έχει ακόμη μέλλον μπροστά της. Δυστυχώς…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 01 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.