ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρωμάει μπαρούτι!

19:05 - 12 Ιουν 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Βρωμάει μπαρούτι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ένας μουσουλμάνος (ακόμη δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι ενεργούσε τρομοκρατικά για τον ΙΣΙΣ, αλλά το γεγονός ότι ήταν μουσουλμάνος μετράει) μπήκε σε ένα gay club στο Ορλάντο της Φλώριδας και καθάρισε 50. Και προς το παρόν, αυτό μπορεί να μετρήσει υπέρ του Τραμπ, που ήδη οι δημοσκοπήσεις δεν τον βγάζουν και πολύ πίσω από την Χίλαρι.

Στη Μέση Ανατολή η Σιίτικη κυβέρνηση του Ιράκ προσπαθεί να ανακαταλάβει τη Φαλούτζα από το Ισλαμικό Κράτος και εκείνο στέλνει Καμικάζι που αιματοκυλίουν τη Βαγδάτη. Από την άλλη πλευρά ο Άσαντ προσπαθεί να διώξει τους ακραίους ισλαμιστές από διάφορες περιοχές, στο Χαλέπι γίνεται μακελειό και την ίδια στιγμή καμικάζι μιας νέας οργάνωσης τινάζει στον αέρα τον υπουργό Άμυνας (και γαμπρό του Άσαντ) του καθεστώτος. Και από κοντά δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνει η Σαουδική Αραβία, εκτός από το ότι βομβαρδίζει ανηλεώς την Υεμένη.

Στην Τουρκία, η μία τρομοκρατική ενέργεια διαδέχεται την άλλη, με ευθύνη πότε των Κούρδων και πότε του ΙΣΙΣ, ο τουρισμός πάει κατά διαόλου, ο Ερντογάν καταφεύγει σε σπασμωδικές ενέργειες και τρώει πόρτα, όπως στην κηδεία του Μωχάμεντ Άλι στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ που πήγε να την εκμεταλλευθεί, νιώθει την πίεση, γίνεται πιο επιθετικός και όλο αυτό σε καλό να μας βγει εδώ στην Ελλάδα, μήπως και θελήσει να προκαλέσει κανέναν θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι για αντιπερισπασμό.  Πάντως και η Τουρκία ζει μέσα στην ανασφάλεια.

Στη Λιβύη άλλος χαμός. Εκεί η αναγνωρισμένη κυβέρνηση, αλλά και η αντίπαλός της, που δεν είναι αναγνωρισμένη, προσπαθούν να καταλάβουν τη Σύρτη, που την έχουν ισλαμιστές του ΙΣΙΣ. Στην πραγματικότητα εκεί ενεργούν και άλλοι, όπως Αιγύπτιοι που τρέμουν μη φτάσει στα μέρη τους η χάρις Του ΙΣΙΣ και  γίνει το μεγάλο πατατράκ (όχι ότι δεν έχει ακραίους ισλαμιστές που δρουν εκεί, αλλά ακόμη δεν μιλάμε για στρατό), Άγγλοι, Γάλλοι, ίσως και Αμερικανοί με ειδικές δυνάμεις. Αλλά και πιο πέρα, στη λεγόμενη Μαύρη Αφρική, από τη Νιγηρία μέχρι το Μάλι και το Σουδάν γίνεται  σκοτωμός

Στο Ισραήλ, ειδικά στην Ιερουσαλήμ, τα μαχαιρώματα εξελίσσονται σε επιθέσεις με πυροβόλα όπλα από τους Παλαιστίνιους, ενώ οι Ισραηλινοί ανταποδίδουν κάθε κτύπημα με πολύ σκληρό τρόπο. Και φυσικά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι και από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. ΟΙ Πολωνοί, οι Βαλτικές χώρες και από πίσω οι Αμερικανοί (τουλάχιστον κάποια ισχυρότατα κέντρα)  προσπαθούν να σύρουν την Ευρώπη σε μεγάλη ένταση, σε τουλάχιστον Ψυχρό Πόλεμο, αν όχι και σε θερμά επεισόδια με τη Ρωσία. Το βλέπουμε πάλι σε μία στιγμή που είπε ο Γιουνκέρ να πάει στη Μόσχα μπας και εξομαλυνθούν τα πράγματα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις συγκρούσεις μεταξύ χούλιγκαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, πραγματικά βρωμάει μπαρούτι και στην εξίσωση δεν βάλαμε καν το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες ασιατικές χώρες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.