ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

12:59 - 22 Αυγ 2023
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Φωτιές, φωτιές, φωτιές. Η ιστορία της ζωής μας αυτό το καλοκαίρι. Και όσο και να πιστεύω στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής/κρίσης, όσο και να μην πιστεύω στις θεωρίες συνωμοσίας, αυτές στην Βόρεια Ελλάδα, από την Καβάλα μέχρι την Ροδόπη και την κατακαημένη Αλεξανδρούπολη, μού φαίνονται ύποπτες.

Όχι ότι σίγουρα τις προκάλεσαν Τούρκοι πράκτορες. Όχι. Αλλά μου τριβελίζει το μυαλό η ιδέα μήπως ξεκίνησαν από λαθρομετανάστες, ή κυκλώματα διακινητών.

Δεν βάζω βέβαια το χέρι μου στη φωτιά, γιατί βασικά δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Έβρος είναι σουρωτήρι τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά το όποιο φράγμα έχει στηθεί και εκείνους τους λεονταρισμούς του
απίθανου Θεοδωρικάκου, όταν ο Μητσοτάκης είχε την ατυχή έμπνευση να τον ονομάσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Κρίνοντας για όλα αυτά και από τα συνεχή περιστατικά με διακινητές στην Εγνατία και στις πέριξ οδούς. Συλλήψεις, ατυχήματα, κυνηγητά κλπ. δηλαδή.

Και μιλώντας για φωτιές σίγουρα ύποπτες είναι και εκείνες στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Άλλωστε το μισοείπε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ομολογώντας ότι την περιοχή λυμαίνονται συμμορίες που καίνε λάστιχα και λιώνουν μέταλλα ολημερίς και ολονυχτίς ανενόχλητες.

Τώρα, Ρομά είναι, μετανάστες είναι, δεν ξέρω , αλλά εγώ παρακολουθώντας όσο μπορώ το αστυνομικό δελτίο στα διάφορα μήντια, τείνω να στοιχηματίσω υπέρ των πρώτων.

Γιατί αδιαφορώντας αν θα με κατηγορήσουν για ρατσισμό, είναι φανερό ότι οι συμμορίες των Ρομά έχουν ξεφύγει και είναι χωμένες μέχρι τα μπούνια στο βαρύ έγκλημα, δίχως να φοβούνται αστυνομία, δικαστές και νόμους.

Ληστείες, φόνοι, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, όπλα, απάτες και ό,τι άλλο συνιστά χοντρή παραβατικότητα είναι στην ακτίνα δράσης τους. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε σε τι ποσοστό οι Ρομά συμμετέχουν στην εγκληματικότητα, αν η αστυνομία έχει σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Και επειδή διάφοροι δικαιωματιστές είναι πιθανό να αφρίσουν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, ας μας πουν αν βλέπουν την παραμικρή ένδειξη/διάθεση από πλευράς Ρομά, να ενταχθούν στην κοινωνία.

Ούτε να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο θέλουν, ή όχι;

Αλλά ας αφήσουμε τους Ρομά. Αμ οι άλλοι, οι ψεκασμένοι που τρέχουν να αλλάξουν τις ταυτότητές τους, μπας και τους προλάβει ο Εωσφόρος;

Αυτούς, τους ψεκασμένους, εγώ τους υπολογίζω περί το 30% του πληθυσμού, φέρνοντας στη μνήμη παλαιότερη δημοσκόπηση που βρήκε ότι το 28% των ερωτηθέντων, του αντιπροσωπευτικού δείγματος φαντάζομαι,
δήλωναν τότε –πριν δέκα χρόνια περίπου – ότι μας ψεκάζουν.

Είναι όλοι αυτοί που συνιστούν την πλέμπα των αντιεμβολιαστών, που ακολουθούν παπάδες, καλόγερους και … πνευματικούς που τους καθοδηγούν (όπως στο μεσαίωνα στην Ευρώπη), έτοιμοι ακόμη και για μία ακόμη σταυροφορία, αν βρεθεί ένας νέος Πέτρος κουκουλοφόρος… Λέμε τώρα.

Ένα ποσοστό αυτής της πλέμπας αποτελούν οι ψηφοφόροι της Νίκης, του Βελόπουλου, των Σπαρτιατών και αναλόγων. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό δήθεν αναρχοαυτόνομων που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ψεκασμένους, που λένε στα πάντα «όχι» γιατί είναι δήθεν καχύποπτοι απέναντι στην εξουσία, στο κράτος στη δεξιά και πάει λέγοντας.

Φοβούνται λένε τα τσιπάκια που κρύβουν τα εμβόλια και οι ταυτότητες, δεν θέλουν κάμερες στους δρόμους, αλλά ταυτόχρονα μια χαρά μπαίνουν σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό εντοπισμό αν χρειαστεί, και με δυο χαρές χρησιμοποιούν κινητά, τηλεοράσεις και κομπιούτερς!

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι ένα τρίτο ψεκασμένων σε ένα κράτος, ειδικά σαν την Έλλάδα που είναι εντελώς χύμα και με ένδοξη παράδοση κατσαπλιαδισμού, δεν είναι αστεία ιστορία.

Αυτοί υποσκάπτουν συνεχώς την όποια συνοχή και συντηρούν / ενισχύουν την ανομία όλων των διαβαθμίσεων με τη βοήθεια και του καταστροφικού διαδικτύου.

Που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε νόμιμο, έστω σκληρό τρόπο για να υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας σε αυτό τον τόπο.

Επειδή όμως στην Ελλάδα είμαστε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό το «κάτι τέτοιο» ερμηνεύστε όπως θέλετε.

Είτε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν, είτε ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Και άντε για τους αισιόδοξους να προσθέσουμε και τον παιάνα «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά…»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 22 Αυγ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.