ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η επίθεση των Μαύρων Καπέλων* έχει αρχίσει

Η επίθεση των Μαύρων Καπέλων* έχει αρχίσει

04:38 - 21 Οκτ 2022
Σε μία χώρα θα γίνουν εκλογές το επόμενο Σαββατοκύριακο. Την Τρίτη μία επιτυχημένη κυβερνο-επίθεση (hacking) θέτει εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών.

Για περισσότερο από 24 ώρες οι τηλεφωνικές-διαδικτυακές επικοινωνίες και οι διατραπεζικές ηλεκτρονικές συναλλαγές είτε έχουν σταματήσει, είτε γίνονται με μεγάλα προβλήματα. 

 

Το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές καταφέρνουν να αποκρούσουν τη κυβερνό-επίθεση και την Πέμπτη όλες οι λειτουργίες αρχίζουν να αποκαθίστανται σταδιακά. Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα, είναι μία ακόμα συνηθισμένη ημέρα.

 

Την Κυριακή το πρωί αρχίζει η ψηφοφορία.  Στην κεντρική εφορευτική επιτροπή αρχίζουν από νωρίς να φθάνουν ανησυχητικά μηνύματα. Σε επαρχιακές περιφερειακές εκλογικές περιφέρειες τις οποίες παραδοσιακά κερδίζει η αντιπολίτευση, οι εκλογικοί κατάλογοι δεν είναι πλήρεις, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται ψηφοφόροι που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν ψηφίσει κανονικά. 

 

Μοιραία ξεσπούν διαμαρτυρίες και επικρατεί ένταση. Μία πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι οι εκλογικοί κατάλογοι που ήταν «αποθηκευμένοι» στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Eσωτερικών, έχουν αλλοιωθεί από κυβερνό-επίθεση (hacking), που έγινε τις τελευταίες ημέρες. 

Ευτυχώς το πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο, αφού εντοπίζεται κυρίως στους εκλογικούς καταλόγους μικρών δήμων ,συγκεκριμένων επαρχιακών εκλογικών περιφερειών.

 

Είναι προφανές ότι η πρόσφατη κυβερνό-επίθεση στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών και στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών, έγινε για να αποπροσανατολισθούν οι αρχές, ώστε οι εγκληματίες του κυβερνό-χώρου (Hackers) να εισβάλλουν απρόσκοπτα στους υπολογιστές του υπουργείου Εσωτερικών και να αλλοιώσουν ανενόχλητοι τους εκλογικούς καταλόγους. 

Κινητοποιούνται οι μυστικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν τον ένοχο.

 

Μοιραία, η εκλογική ημέρα ξεκινά με ένταση αφού η δικαιολογημένα αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ανταπαντά αναδεικνύοντας το πρόβλημα. Ο Πρωθυπουργός με δημόσια δήλωση του που αναμεταδίδεται από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αποκαλύπτει την αιτία του προβλήματος και δεσμεύεται αφενός για πλήρη διερεύνηση, εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων, αφετέρου, σεβασμό στις αποφάσεις των εκλογικών δικαστηρίων στα οποία είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει η αντιπολίτευση.

 

Ελάχιστοι όμως πείθονται από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και η οργή στις τάξεις των οπαδών της αντιπολίτευσης περισσεύει. Το απόγευμα και πριν κλείσουν οι κάλπες, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση (και για το οποίο υπάρχουν από το παρελθόν βάσιμες ενδείξεις ότι καθοδηγείται και χρηματοδοτείται από ξένη δύναμη), προβάλει σε απ’ ευθείας μετάδοση  σκηνές και επιτόπιο ρεπορτάζ από επεισόδια, που γίνονται σε κάποια απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μεταξύ αγανακτισμένων ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν και αστυνομίας. Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο μετά από ελάχιστο χρόνο προβάλει από τον ίδιο χώρο νέες, ακόμα πιο βίαιες σκηνές επεισοδίων και νέες αποκλειστικές πληροφορίες. Τώρα πλέον υπάρχουν βαριά τραυματισμένοι διαδηλωτές και πιθανώς νεκροί. Αυτά τα video διαδίδονται πολύ γρήγορα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε όλη την χώρα, ενώ αναμεταδίδονται και από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα στο εξωτερικό.

 

Μάταια οι  αρχές της πόλης διαβεβαιώνουν ότι παρ’ ότι η κατάσταση στην πόλη παραμένει έκρυθμη, δεν έχουν γίνει μεγάλα επεισόδια και σίγουρα δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Το κύμα οργής φουντώνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας όπου οργισμένοι οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώνονται στις κεντρικές πλατείες για να διαμαρτυρηθούν. Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει αφού κανείς από την αντιπολίτευση δεν πιστεύει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση έχει αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και κρύβει την αλήθεια.

 

Οι μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν με προσοχή τα video των αιματηρών επεισοδίων που αναμετέδωσε το συγκεκριμένο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι πλαστά. Η κυβέρνηση ενημερώνεται και μένει εμβρόντητη. Για τις μυστικές υπηρεσίες είναι πλέον βέβαιο ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.  «Κάποιος» επιτίθεται στην χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Ποιος είναι αυτός;

 

Οι μυστικές υπηρεσίες αδυνατούν να διατυπώσουν απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη, αλλά υποπτεύονται εχθρικό γειτονικό κράτος. Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει να μην κοινοποιήσει αυτό το συμπέρασμα. Η κατάσταση είναι ήδη πολύ τεταμένη και αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για επίθεση στο πολίτευμα της χώρας από ξένη δύναμη, είναι βέβαιο ότι αν υπάρξει δημόσια αναφορά θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα.

 

Όταν κλείνουν οι κάλπες και ανακοινώνονται τα exit polls οι αγανακτισμένοι οπαδοί της αντιπολίτευσης που έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες των μεγάλων πόλεων για να διαμαρτυρηθούν, ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Η μεγάλη εκλογική έκπληξη. Παρ’ ότι το κυβερνητικό κόμμα προηγούνταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχει ηττηθεί. Έχει θριαμβεύσει η αντιπολίτευση.

 

Γρήγορα όμως και όσο πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα ενσωματώνονται στο σύστημα, τα exit polls διαψεύδονται. Το κυβερνητικό κόμμα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ψάχνουν την αιτία που προκάλεσε την λανθασμένη πρόβλεψη στα exit polls. Γρήγορα ανακαλύπτουν ότι τα υπολογιστικά τους συστήματα έχουν δεχθεί εισβολή που αλλοίωσε τα ιστορικά δημοσκοπικά και εκλογικά στατιστικά στοιχεία και φυσιολογικά οδήγησε στην λανθασμένη πρόβλεψη. Ενημερώνεται η κυβέρνηση για την νέα παραβίαση. Ο Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του αναρωτιούνται φοβισμένοι ποιο θα είναι το επόμενο χτύπημα.

 

Όλοι καταλαβαίνουμε πώς αισθάνονται και τι σκέφτονται εκείνες τις δύσκολες ώρες οι οπαδοί της αντιπολίτευσης. Σε εθνική κλίμακα ξεσπούν μαζικές διαμαρτυρίες. Στις περισσότερες πόλεις τις επόμενες ώρες και ημέρες η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. 

 

Η κυβέρνηση κηρύττει στρατιωτικό νόμο. Λίγες ημέρες μετά από αμφισβητούμενες εκλογές η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον στρατό για να επιβάλει την τάξη. Ένα μεγάλο τμήμα της εγχώριας και της διεθνούς κοινής γνώμης θεωρεί την κυβέρνηση δικτατορική. Το κύρος της καταρρέει, πολλοί σύμμαχοι την αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό. Η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, αφού έχει αποσταθεροποιηθεί εσωτερικά και είναι απομονωμένη στο εξωτερικό.

 

Η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει όταν οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκουν και παρουσιάζουν αδιάσειστά στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφισβήτησης, ότι η εξ αρχής ύποπτη γειτονική ξένη δύναμη σχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε την επιχείρηση αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας που αντικειμενικά έπληξε καίρια την κοινωνική συνοχή της χώρας. Η κυβέρνηση δημοσιοποιεί αυτά τα στοιχεία, κατονομάζει ευθέως την ξένη δύναμη και ξανά-κερδίζει την υποστήριξη ενός σημαντικού τμήματος της κοινής γνώμης και των συμμάχων. Ο Πρωθυπουργός διατάζει κυβερνό-αντίποινα εναντίον της γειτονικής εχθρικής δύναμης που προκαλούν ανεπανόρθωτες καταστροφές στις υποδομές και ανθρώπινα θύματα. Η σύγκρουση κλιμακώνεται αφού η ξένη δύναμη διατάζει την κινητοποίηση των ένοπλων δυνάμεων. Μία ακόμα πολεμική σύγκρουση προ των πυλών.

 

Επιστημονική φαντασία ή μία εικόνα από το άμεσο μέλλον; Αμφιβάλει κανείς ότι ήδη υπάρχουν ισχυρά κράτη που διαθέτουν  όλους εκείνους τους απαραίτητους πόρους για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μία παρόμοια επιχείρηση εναντίον αντίπαλου κράτους ή οντότητας; Μάλλον όχι. Συνεπώς η απάντηση στο πρώτο και βασικό ερώτημα, είναι μάλλον αυτονόητη. Όλα τα παραπάνω είναι μία εικόνα από το άμεσο μέλλον.

 

Αυτονόητα λοιπόν τα ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας, ασφάλειας και δημοκρατίας που αναδεικνύει και θέτει προς συζήτηση και άμεση επίλυση αυτή η νέα και όντως πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Η επίθεση των Μαύρων Καπέλων έχει αρχίσει. 

 

*Προσωνύμιο για τους εγκληματίες του διαδικτύου

Τελευταία τροποποίηση στις 02:13 - 22 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.