ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τετράμηνο των κερδοσκόπων

08:20 - 30 Απρ 2019
Ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο τετράμηνο του 2019 με το Ελληνικό Χρηματιστήριο να φιγουράρει στη πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των 93 αγορών του πλανήτη με την υψηλότερη απόδοση. Ταυτόχρονα οι αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα και ειδικά του δεκαετούς διαπραγματεύεται σε ιστορικά χαμηλά των τελευταίων 15 ετών.

Η Ελλάδα επανήλθε στα ραντάρ των κερδοσκόπων αφού είναι φέτος το Ελ Ντοράντο της Ευρώπης. Την ίδια ώρα οι μισοί φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και περιμένουν τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων. Οι συνεπείς φορολογούμενοι που πλήρωναν κανονικά τον ΕΦΚΑ έχουν σταματήσει να πληρώνουν για να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Πάνω από τη χώρα φυσάει ένας άνεμος ανεμελιάς και αδιαφορίας αφού και αυτοί που πλήρωναν μέχρι σήμερα δεν είδαν προκοπή και στέρησαν βασικά αγαθά από τους δικούς τους ανθρώπους. Η διαφήμιση έχει μειωθεί στο ήμισυ αφενός λόγω των επικείμενων εκλογών αλλά κυρίως πως θα καταναλώσεις σε μία χώρα που το ιδιωτικό χρέος ξεπερνά τα 200 δις  ευρώ και ταυτόχρονα όλοι μας χρωστούμε 36.000 ευρώ κατά κεφαλήν από το δημόσιο χρέος της χώρας.

Στο τρΙήμερο του Πάσχα γέμισε η περιφέρεια από τους εκδρομείς. Όλοι μας ξέρουμε ότι αυτή η χώρα για να γίνει κανονική θα χρειασθεί πολύ δρόμος και κόπος κι ας λένε οι πολιτικοί ότι τα δύσκολα πέρασαν. Εξάλλου αυτοί τώρα ανεβαίνουν στο πάλκο για να τάξουν ξανά και ξανά για καλύτερες μέρες.

Το θέμα είναι ότι εμείς πόσο έχουμε ωριμάσει μετά από την δεκαετία της κρίσης να αντιληφθούμε ότι είτε προσαρμοζόμαστε στη νέα κατάσταση περιορίζοντας τις δαπάνες μας για να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές που έρχονται μία Ελλάδα με τις λιγότερες δυνατές πληγές και με διαχειρίσιμα χρέη.

Εξάλλου οι κερδοσκόποι ξέρουν ότι σαν την Ελλάδα υπάρχουν πολλές χώρες στην υδρόγειο για να βγάλουν το παντεσπάνι τους

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.