ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτεραιότητα οι επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας

00:01 - 23 Ιουλ 2019
Ξαφνικά μετά από μία περίοδο εσωστρέφειας, μιζέριας και ατέρμονων συζητήσεων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα πραγματοποιείται ένα μπαράζ ανακοινώσεων από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Είναι σαν να έφυγε ένα σύννεφο πάνω από τα κεφάλια των επιχειρηματιών που εμφανίζονταν ράθυμοι στις συζητήσεις τους και προβληματισμένοι και τώρα όχι μόνο αποκαλύπτουν τα επενδυτικά τους σχέδια που περιλαμβάνουν κυρίως νέες θέσεις εργασίας αλλά διακατέχονται από μία αισιοδοξία και αλλαγή της ψυχολογίας.

 Αυτό ακριβώς έχει ανάγκη η χώρα και οι νέοι άνθρωποι για να μην συνεχισθεί η αιμορραγία του brain drain. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς.

Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής  της Mytilineos είναι το πρώτο που θα κατασκευαστεί μετά από μισό αιώνα στην Ελλάδα και ανήκει στην βαριά βιομηχανία. Θα απασχολήσει νέους πτυχιούχους εργαζομένους και είναι η αρχή για να σταματήσει η έξοδος των εργαζομένων στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα δεκάδες μεγάλοι όμιλοι είτε ελληνικών συμφερόντων είτε πολυεθνικών συμφερόντων αναζητούν καθημερινά νέα στελέχη με πλούσια βιογραφικά για να τους αξιοποιήσουν. Η Ελλάδα επανέρχεται στον αστερισμό των επιχειρήσεων αφού οι προσδοκίες είναι μεγάλες ότι η χώρα έχει μπροστά της πολλά χρόνια ανάπτυξης.

Ο νέος άνεμος που φυσά στη χώρα πρέπει να φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά τα σπουδαία μυαλά που γεννά η κάθε νέα γενιά. Πρέπει να ξεκινήσει τώρα ένα <παιδομάζωμα> των πτυχιούχων νέων ελλήνων που θα πρέπει να δουλέψουν για τη χώρα τους και να βάλουν τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει από τη μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η χώρα μεταπολεμικά είναι πανέτοιμες για την Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Τώρα χρειάζονται τα ελληνικά μυαλά για να ετοιμάζουν την επόμενη μέρα και να φέρουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ευρωζώνης.

Η βαριά βιομηχανία και οι πραγματικές επιχειρήσεις δημιουργούν αξιοπρεπείς, πλήρους απασχόλησης  θέσεις εργασίας για να αποτρέψουν το brain drain. Το οικοσύστημα καφετέρια-σουβλατζίδικο-κομμωτήριο είναι για να κερδίζουμε χρόνο να βρούμε κάτι καλύτερο μέχρι να συμπληρωθούν τα συντάξιμα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.