ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γάγγραινα της κριτικής για νέες θέσεις εργασίας

00:01 - 26 Ιουλ 2019
Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση προκάλεσε σχόλια και απορίες για το αν θα πρέπει οι συναντήσεις αυτές να δημοσιοποιούνται. Μάλιστα κυρίως στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, οι καλοί συνάδελφοι έπεφταν για άλλη μία φορά από τα σύννεφα υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να κρατά αποστάσεις από επιχειρηματίες για να μην κατηγορηθεί για σχέσεις διαπλοκής.

Προφανώς όταν είσαι ανενημέρωτος και προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις  για τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα όπου σε πρώτη φάση θα απασχοληθούν 10.000 εργαζόμενοι και συνολικά 60.000 όταν ολοκληρωθεί η επένδυση, δείχνει και την εμπάθεια  αλλά και τη διατήρηση αυτής της γάγγραινας που υπάρχει εδώ και δεκαετίες να κατηγορούμε τον επιχειρηματικό κόσμο για όλα τα δεινά της χώρας στα 200 χρόνια που υπάρχει  σ' αυτή η στενή λωρίδα της Νοτίου Ευρώπης ενω θα εορτάσουμε τη σύσταση του Ελληνικού κράτους το 2021.

Ο νεοεκλεγής Πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή έχει θέσει μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής του τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του brain drain. Αυτό πως θα συμβεί όταν συνεχίζουμε σ αυτή τη χώρα τη στιγμή που ακούμε για επιχειρηματικές συμφωνίες να θεωρούμε ότι συμμαχεί η κυβέρνηση με το διάβολο; Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μόνο μέσω τουρισμού που διαρκεί 8 μήνες ή μέσω εταιριών marketing,  ταχείας εστίασης ή περιπτέρων, κομμωτηρίων και καφέ ; Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ για να καλυφθούν οι 600.000 χαμένες θέσεις εργασίας της δεκαετούς κρίσης. Απαιτούνται σχεδόν 10 επενδύσεις σαν το Ελληνικό σε βάθος πενταετίας.

Ποιος θα κάνει αυτές τις επενδύσεις εάν δεν προέλθουν από την βιομηχανία και τη πραγματική οικονομία; Η χώρα έχει χάσει απίστευτο χρόνο και θα πρέπει να πάψει πλέον η γκρίνια, η δημιουργία συνομωσιών για ότι πάει να γίνει, επειδή πρέπει ειδικά εμείς των ΜΜΕ, να κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου και να αντιδρούμε συνεχώς και χωρίς επιχειρήματα για τις εντυπώσεις.

Ο σημερινός ευρωπαίος πολίτης απαιτεί από τους ηγέτες των 28 χωρών να του διασφαλίζουν πρώτα απ όλα μία καθημερινή εργασία με καλές συνθήκες για να είναι χρήσιμος στη κοινωνία ώστε να μπορεί να απολαύσει τη πρόοδο του 21ου αιώνα που θα φέρουν οι αποκαλύψεις της τεχνητής νοημοσύνης. Και για αυτο χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και μεγαλες επενδύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:02 - 26 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.