ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γκρίνια των επιχειρήσεων για ΒΙΠΕ και εθνικές οδούς

19:52 - 23 Ιαν 2020
Συνήθως η κυβέρνηση αναλώνεται στα μείζονα θέματα της οικονομίας και τις μεγαλεπήβολες επενδύσεις και σπανίως ακούει τα πρακτικά προβλήματα των επιχειρήσεων που μοχθούν 365 μέρες το χρόνο να πληρώσουν φόρους, εισφορές και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Αυτή τη περίοδο υπάρχει μεγάλη δυσφορία από επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ΒΙΠΕ για το χαμηλό επίπεδο υποδομών με αποτέλεσμα να χάνουν κεφάλαια από τη μη παροχή αξιόπιστων λύσεων. Για παράδειγμα παθαίνουν ζημιές οι επιχειρήσεις από τη πτώση της τάσης του ρεύματος και καθυστερούν οι παραγγελίες στις γραμμές παραγωγής.

Ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδας υποχρεούνται να δαπανούν μεγάλα κεφάλαια για τη μεταφορά των εμπορευμάτων στην Αθήνα πληρώνοντας για παράδειγμα ακόμη και 300 ευρώ στα διόδια για κάθε νταλίκα ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η θαλάσσια οδός μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προς το Πειραιά.

Ποιος πραγματικά από τη κυβέρνηση ασχολείται με τη καθημερινότητα των επιχειρήσεων που πρέπει να υποστηρίξουν και το εξαγωγικό τους προφίλ;.

Συνήθως οι υπουργοί χάνονται μέσα στην γραφειοκρατία και στις αμέτρητες εκδηλώσεις-ομιλίες σε συνέδρια και πραγματικά δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων που κινούν την πραγματική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.