ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To σημείο μηδέν

11:34 - 15 Απρ 2020
Αυτό που εκμυστηρεύονται οι επιχειρηματίες είναι ότι εκτός από το χαμένο πρώτο εξάμηνο του 2020, αιωρείται στην πραγματική οικονομία η αίσθηση ότι ξαναγυρνούμε τουλάχιστον μία τριετία πίσω σε συνθήκες κατάρρευσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Εάν έχετε προσέξει στις  ανακοινώσεις των ελάχιστων μεγάλων και υγιών επιχειρήσεων στην χώρα τις τελευταίες μέρες δίνεται μεγάλη προσοχή στην διατήρηση γραμμών πίστωσης αλλά και των ταμειακών αποθεμάτων που είχαν δημιουργήσει το 2019.

Κανείς δεν μιλά για πρόβλεψη το 2020 αφού ουσιαστικά η τρέχουσα χρονιά θεωρείται ως μη γενόμενη. Με μόλις 2 μήνες εκ των οποίων ο μισός Ιανουάριος νεκρός λόγω γιορτών τι τζίρους να προλάβει να κάνει μία εταιρία.

Συνεπώς ο σχεδιασμός είναι πλέον για το τρίτο τρίμηνο του έτους και κυρίως για το τελευταίο τρίμηνο. Όμως οι επιχειρήσεις θα δοκιμαστούν άγρια διότι η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί σε μερίδια αγοράς και ανταγωνισμό. Όσοι δεν έχουν πίσω τους ταμειακή ρευστότητα θα πεταχτούν εκτός αγοράς.

Θα επιβιώσουν όσοι προσαρμοσθούν. Η κλάψα στις τράπεζες για παράταση δανεισμού τελείωσε. Ο covid-19 έβαλε τέλος σε όσους δεν τακτοποίησαν τον οίκο τους. Από δω και πέρα η monopoly είναι για μεγάλα παιδιά και τους σοβαρούς.

Το σημείο μηδέν για την πραγματική οικονομία ξεκίνησε και θα αφήσει πίσω του πολλά ζόμπυς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.