ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βιογραφικά που κοιτούν οι επιχειρήσεις

10:52 - 18 Ιουν 2020
Εποχή προσλήψεων είναι αυτή που διανύουμε τώρα με αρκετές από τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας να ψάχνουν τα στελέχη της επόμενης δεκαετίας που θα στηρίξουν τη παραγωγή και τις νέες αγορές.

Πολλοί επιχειρηματίες μας έχουν εκμυστηρευτεί ότι έχουν βαρεθεί να διαβάζουν βιογραφικά με ατέλειωτους τίτλους σπουδών και όταν συναντούν τους ενδιαφερόμενους για τις καθιερωμένες συνεντεύξεις διαπιστώνουν ότι οι περισσότεροι νέοι θέλουν την βολή τους. Δηλαδή ένα κανονικό οκτάωρο με τις άδειες και τα ρεπό  ενώ δεν γίνεται λόγος να μετακομίσουν στο εξωτερικό αν και οι περισσότεροι είναι στην αρχή της καριέρας τους και χωρίς οικογένεια.

Μετά από μία μικρή θητεία 28 ετών στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ, η μαγεία που έχει αυτός ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι ακριβώς στο γεγονός ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζεις και διαφορετικά πράγματα και έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις σ όλο τον κόσμο και να αισθανθείς πράγματι κοσμοπολίτης.

Ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι για όσους άνδρες και γυναίκες έχουν δίψα να ανακαλύψουν πώς κινείται ο πλανήτης και παράγεται ο πλούτος των 140 τρις δολαρίων.

Δεν προσφέρεται ο κόσμος των επιχειρήσεων για όσους θέλουν μία ήρεμη και αδιατάρακτη ζωή, με 8ωρο, μισθουλάκο και επιδόματα. Αυτά μόνο στο αθάνατο δημόσιο…

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι και ο Οδυσσέας ήταν το πρώτο μεγάλο μυαλό της αρχαιότητας που κατέκτησε την Τροία με το Δούρειο Ίππο και μετά ως πρώτος manager ταξίδεψε επί μία δεκαετία και μάζεψε τόσες εμπειρίες που εμείς θα χρειαζόμασταν πολλές ζωές για να τις βιώσουμε.

Συμπερασματικά , ο κόσμος των επιχειρήσεων περιμένει τους νέους και τις νέες με φιλοσοφία Indiana Jones αλλά και δίψα για παραγωγικότητα και ανέλιξη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 18 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.