ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άφησαν τις τράτες για τις επιδοτήσεις

15:50 - 20 Αυγ 2020
Ένα απογοητευτικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη τη τελευταία δεκαετία σε πολλές αγροτικές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας. Πολλοί νέοι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να μείνουν σε χωριά των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στο Ιόνιο ενώ ασχολούνταν με την αλιεία και ταυτόχρονα είχαν και τις ασχολίες τους με ελαιόδεντρα αλλά και την εκτροφή ζώων (πρόβατα, αγελάδες) το τελευταίο διάστημα έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους 11. Προτιμούν να δηλώνουν όσα περισσότερα στρέμματα ελαιοδέντρων διαθέτουν γιατί έτσι λαμβάνουν άκοπα τις επιδοτήσεις και έχουν παραμελήσει τις άλλες δραστηριότητες.

Έτσι η εικόνα που παρατηρείται σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου είναι παραμελημένες εκτάσεις ελαιοδέντρων αφού και η τιμή του λαδιού είναι εξευτελιστική γιατί όπως αναφέραμε οι επιδοτήσεις εισπράττονται μόνο από τις εκτάσεις των στρεμμάτων που δηλώνουν και όχι από τους τόνους ελαιολάδου.

Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις νέους ανθρώπους που έμειναν στους τόπους που γεννήθηκαν για να φτιάξουν τη ζωή τους- και αυτό πρέπει να τους πιστωθεί- να έχουν επιλέξει μία καθημερινότητα που δεν ενδιαφέρονται για τις γεωργικές εργασίες και την αλιεία αλλά να αναζητούν εναγωνίως το κυνήγι των προκηρύξεων για τις επιδοτήσεις και να αφήνουν στην άκρη την γεωργική παραγωγή που τόσο έχει η ανάγκη η χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 23 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.