ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα deals του 2021 σχεδιάζονται τώρα

08:59 - 01 Οκτ 2020
Καθημερινά meetings πραγματοποιούνται αυτήν τη περίοδο στους μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι πρώτα η ασφάλεια των εργαζομένων λόγω covid-19 ειδικά για όσες εταιρείες έχουν εργοστάσια παραγωγής και εργοτάξια.

Το δεύτερο βασικό θέμα είναι οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί για το 2021. Οι leaders εταιρίες έχουν εντοπίσει τις εξαγορές που θα πραγματοποιήσουν τη νέα χρονιά και έχουν ξεκινήσεις τις επαφές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες κινήσεις που εκδηλώθηκαν στην επιχειρηματική σκακιέρα (Vivartia, Forthnet, Εθνική Ασφαλιστική) είναι απόρροια διαπραγματεύσεων τουλάχιστον 12 μηνών νωρίτερα.

Όταν θα ολοκληρωθεί αυτός ο εφιάλτης του covid-19 θα έχουν επιβιώσει οι εταιρίες που χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητά τους, το χαμηλό δανεισμό , το διεθνές αποτύπωμα αλλά και από την δυνατότητα να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Οι πολλές εταιρίες που κινούνται όλα αυτά τα χρόνια στο περιθώριο της ανάπτυξης θα τεθούν εκτός κύκλου. Ο μετασχηματισμός του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει από τα χρόνια της δεκαετούς ύφεσης. Την οριστική μορφή θα πάρει μέσα στο 2021.

Τώρα θα δούμε μόλις ξεκαθαρίσει ο σκοτεινός ουρανός της πανδημίας ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στους κλάδους της χώρας. Οι λίγες σοβαρές και ανθεκτικές βιομηχανίες της χώρας θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές διότι έχουν μάθει να ανταγωνίζονται μεγαλύτερες και πιο ισχυρές εταιρείες στο εξωτερικό. Η νέα επιχειρηματική σκηνή της χώρας θα απαρτίζεται από τη 3η γενιά των επιχειρηματικών οικογενειών τους σημερινούς 30αρηδες και 40αρηδες που είχαν την τύχη να έχουν παππούδες με όραμα και όρεξη για δουλειά και έχτισαν τις σημερινές ελληνικές πολυεθνικές αμέσως μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.