ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ζόμπι του Βοτανικού

09:43 - 22 Οκτ 2020
Έχει καταντήσει κουραστικό και ξεπερνά τα όρια της υπομονής, να υπάρχουν ακόμη σήμερα εισηγμένες με εικόνα οικονομικού μαρασμού και χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.

Στη προχθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Reporter ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που ρώτησε την πρόεδρο της Ε.Κ. τι θα κάνει με αυτές τις εισηγμένες που είναι πάνω από 20 σήμερα και έχουν μία αξία κεφαλαιοποίησης που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ αλλά το χειρότερο είναι ότι έχουν χαθεί περιουσίες ετών από δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους μετόχους.

Όπως και οι προηγούμενοι πρόεδροι της Ε.Κ εδώ και 26 χρόνια που παρακολουθούμε το ρεπορτάζ απαντούν αόριστα και μεταθέτουν το πρόβλημα στο μέλλον. Συνεχίζουν να διατηρούν αυτές τις εταιρείες-ζόμπι που ούτε σημάδια ανάκαμψης δείχνουν αλλά και οι διοικήσεις τους κρύβονται για να πούνε τη αλήθεια πως τις εταιρείες τις έχουν αφήσει στη τύχη τους και καθημερινά ξημεροβραδιάζονται στις τράπεζες για να πετύχουν ρυθμίσεις των δανείων τους.

Η αλήθεια που δεν λένε όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε διοικήσεις της Ε.Κ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι α) δεν έχει βρεθεί λύση πως θα αποζημιώνονταν οι μέτοχοι αυτών των εταιριών-ζόμπι που αγόρασαν τους τίτλους πριν από 20 και 30 χρόνια με αποτέλεσμα αφήνουν το χρόνο να οδηγήσει στη λήθη αυτές τις εταιρίες και πολλούς εκ των μετόχων στον άλλο κόσμο και β) ακόμη και αυτές οι εταιρείες-ζόμπι συνεχίζουν να δίνουν τον οβολό τους ως ενοίκιο στο χρηματιστήριο και δεν είναι εποχές τώρα να χάνονται εισροές κεφαλαίων.

Όμως πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει αυτή κάθαρση και στο Χρηματιστήριο μετά από 21 χρόνια από τη φούσκα του 1999 και να μείνουν οι 10-20 άντε και 30 σοβαρές υγιείς και με προοπτικές εταιρίες. Οι υπόλοιπες έτσι κι αλλιώς ήταν αλεξιπτωτιστές και εισήλθαν στο ΧΑ γιατί έπρεπε να εξασφαλισθούν και οι προμήθειες…

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.