ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To τράνταγμα της μαύρης οικονομίας

16:16 - 18 Μαρ 2021
Το άνοιγμα της πραγματικής οικονομίας που θ' αρχίσει σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και θα συνεχιστεί με το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου και την εστίαση στις 17 Απριλίου αναμένεται να δώσει πνοή στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Κυρίως όμως θα τονώσει ψυχολογικά τους εργοδότες και εργαζομένους πολλοί εκ των οποίων το τελευταίο δωδεκάμηνο εισέπρατταν μόνο τη κρατική ενίσχυση.

Το μεγάλο τράνταγμα θα υπάρξει για τη μαύρη οικονομία και όσους την υπηρετούν. Αυτό θα συμβεί γιατί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ούτε αποθεματικό έχουν για να στηριχθούν αυτό το δύσκολο δωδεκάμηνο της πανδημίας αλλά και οι πολίτες όσες αποταμιεύσεις έχουν τις διαθέτουν για τα πάγια έξοδα των νοικοκυριών και προσβλέπουν να ξαναπάρει μπροστά ο τουρισμός για να ξαναδουλέψουν.

Συνεπώς το μαύρο χρήμα έχει ξεμείνει από στηρίγματα παρά το γεγονός ότι πριν τη πανδημία αποτελούσε το 25% με 30% του ΑΕΠ. Όσοι κρύβουν εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ελέγχους του υπουργείου οικονομικών που έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα όσοι συνεχίζουν να βουτούν στο μαύρο χρήμα μη κόβοντας αποδείξεις θ' αντιληφθούν ότι οι καταναλωτές έχουν αλλάξει συνήθειες αφού και η δεκαετής κρίση αλλά και η πανδημία τους έκανε περισσότερο χρηστικούς και πιο ψαγμένους στο τι καταναλώνουν και πόσο κοστίζει αυτό που αγοράζουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 18 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.