ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές θέλουν ειδήσεις αντί νέους δείκτες και νομοθετήματα

09:45 - 19 Απρ 2021
Η χρηματιστηριακή αγορά έχει επιστρέψει στο 2014, καθώς οι 1000 μονάδες τις είχε συναντήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δύο μήνες πριν ευοδωθεί το bulling του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία παραδώσει την κυβέρνηση για τα επόμενα 4,5 χρόνια.

Τότε όπως και τώρα η αγορά βρίσκεται στην εκκίνηση επιχειρηματικών εξελίξεων μετά από τους 13 μήνες πανδημίας. Οι επενδυτές διψούν για νέα, για εξελίξεις για επιχειρηματικές ειδήσεις. Οι τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση 1,4 δις ευρώ της Πειραιώς Financial Holding και το πράσινο ομόλογο του μισού δις ευρώ που εκδίδει η Mytilineos δείχνει ακριβώς τι χρειάζεται η αγορά για να δει μπροστά και να αναρριχηθούν οι κεφαλαιοποιήσεις των εταιριών . Η αγορά θέλει κινητικότητα και όχι γραφειοκρατία και δηλώσεις από τους θεσμούς για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Κεφαλαιαγοράς. Πάλι νέα βίβλος, πάλι αλλαγές πάλι νέοι δείκτες. Εδώ και 28 χρόνια που καλύπτω θεσμικά το χρηματιστήριο έχω κουραστεί να ακούω κάθε 6 μήνες για νέες αλλαγές λες και θα αποφευχθούν τα κρούσματα χειραγώγησης και απάτης όπως ήταν οι τελευταίες περιπτώσεις της Folli Follie και της MLS Πληροφορική.

Οι σοβαροί επιχειρηματίες σέβονται τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης χρόνια τώρα και από τη πρώτη στιγμή που έβαλαν τις εταιρίες στο Χρηματιστήριο και δεν περιμένουν τις διάφορες επιτροπές που κατά καιρούς συστήνονται για να δεχθούν υποδείξεις.

Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια όταν ήθελες να ρωτήσεις τις εισηγμένες για τις μισθοδοσίες των μελών του δ.σ και μάλιστα σε ζημιογόνες όλες έκαναν το παγώνι και τα 15.000 και 20.000 ευρώ το μήνα καλά κρατούσαν για στελέχη που βούλιαξαν τις εταιρίες

Εν κατακλείδι η σημασία είναι να υπάρχουν γεγονότα. Αρκετά με τη γραφειοκρατία και τις ανακοινώσεις για νέους δείκτες και νέους νόμος. Εφαρμόστε τους υφιστάμενους και μετά φέρτε και νέους νόμους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.