ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληθωρισμός στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων

08:46 - 08 Οκτ 2021
Είναι απορίας άξιο πως ανοίγουν 14.000 επιχειρήσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής μέσα στο 7μηνο του 2021 (Ιανουάριος-Ιούλιος) σε μία εποχή που παρατηρείται πτώση της κατανάλωσης αφού τα νοικοκυριά έχουν προτεραιότητα να πληρώσουν τις ανελαστικές δαπάνες (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια, εφορίες, ΕΦΚΑ) και ότι περισσέψει από το προϋπολογισμό θα το διαθέσουν στη κατανάλωση.

Το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι ότι οι συμπολίτες μας στη πλειοψηφία τους εισέρχονται στο λιανικό εμπόριο και πιθανότατα στο άνοιγμα καταστημάτων εστίασης όπως είναι καφετέρια, σουβλατζίδικα. Προφανώς και ο στόχος τους είναι να εξοικονομήσουν ότι κέρδος μπορούν μέχρι να έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί από ΕΦΚΑ και εφορίες και μετά τραβάνε μία διαγραφή της εταιρίας και πάμε γι άλλα.

Όπως έδειξε το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής η αναλογία εγγράφων – διαγραφών επιχειρήσεων στα έξι Επιμελητήρια του Λεκανοπεδίου είναι πέντε προς μία. Ειδικότερα, συστάθηκαν 13.984 νέες επιχειρήσεις και διέκοψαν 2.684 τη λειτουργία τους. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται, πρώτες σε αριθμό, οι 1.833 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, 1.175 της εστίασης, 1.150 του χονδρικού εμπορίου, 1.079 διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, 788 παροχής συμβουλών διαχείρισης, 552 παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και κλιματισμού 522 εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες, 537 κατασκευές κτιρίων, 469 προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών & παροχής συμβουλών και 402 παροχής προσωπικών υπηρεσιών.

Εν κατακλείδι μιλάμε για εταιρίες με προσωπικό 1 έως 4 ατόμων που έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και ασφαλώς δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική οικονομία. Ακολουθούν τη θρησκευτική διδαχή «δος ημίν σήμερον…»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.