ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν το 2022

15:30 - 29 Δεκ 2021
Το γράφουμε όλο το χρόνο από τον Reporter ότι η νέα χρονιά θα είναι αμείλικτη για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Tα ψέματα τελείωσαν για τους αλεξιπτωτιστές για τους ερασιτέχνες για όσους βρήκαν το εφάπαξ του μπαμπά, του παππού και άνοιξαν επιχειρήσεις τύπου καφέ, ή σουβλατζίδικα ή κομμωτήρια για γρήγορο και εύκολο μεροκάματο. Πόσα μαγαζιά επιτέλους μπορεί να σηκώσει μία οικονομία που τα 2/3 των νοικοκυριών μόλις φθάσει 20 ο μήνας ψάχνουν να βρούνε ψιλά για να πληρώσουν το super market;

Έχουμε αντιληφθεί σαν κοινωνία ότι πλέον θα κυριαρχήσουν μόνο οι οργανωμένες αλυσίδες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και προσφέρουν χαμηλές τιμές. Προφανώς και είδατε τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος όπου και τον Νοέμβριο τα νοικοκυριά τραβάνε συνεχώς από τα διαθέσιμα για να πληρώσουν τις ανελαστικές δαπάνες όπως είναι δάνεια, ρεύμα, νερό, τρόφιμα, ένδυση.

Από τις 750.000 επιχειρήσεις που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα είναι πράγματι ζήτημα οι 100.000 να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέα χρονιάς με τη καταναλωτική δαπάνη να μειώνεται συνεχώς. Οι υπόλοιπες 650.000 εταιρίες που είναι σχεδόν οικογενειακές και απασχολούν 1 έως 5 άτομα πως θα επιβιώσουν όταν αυξάνουν το δανεισμό δεν εξυπηρετούν τα παλαιότερα χρέη και καταλαβαίνουν εάν δεν αποκρύψουν εισοδήματα από την εφορία δεν μπορούν να σταθούν στο ανταγωνισμό.

Το έχουμε επισημάνει ότι από οικονομία υπηρεσιών που είναι η Ελλάδα λόγω του κατακερματισμού των πολλών επιχειρήσεων (το όνειρο κάθε Έλληνα να είναι επιχειρηματίας) σταδιακά θα χάσει αυτό το χαρακτηρισμό και όλοι οι μικροί θα περάσουν είτε κάτω από την ομπρέλα των μεγάλων ομίλων είτε θα διαγραφούν από το ΓΕΜΗ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.