ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Ελλάδα είναι ένας επενδυτικός παράδεισος, φθάνει οι επενδυτές να είναι αθάνατοι

00:30 - 24 Οκτ 2018 | Ανέστης Ντόκας
Τα πνευματικά δικαιώματα της παραπάνω φράσης ανήκουν στο πρόεδρο του Jumbo Απόστολο Βακάκη και αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

 Όποιος έχει υπομονή να περιμένει και να διαθέτει ατσάλινα νεύρα αλλά και χρήματα για να μπορεί να ξεπερνά τα εμπόδια των διαφόρων συντεχνιών που θα βάζουν εμπόδια στην επένδυση που θέλει να υλοποιήσει(βλέπε Costa Navarino) θα μπορέσει κάποια στιγμή να δει την επένδυσή του να πραγματοποιείται.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αρεστός στην εκάστοτε κυβερνητική εξουσία η οποία εάν δεν της κάνεις τα χατίρια θα μπορεί δια ασήμαντον αφορμή να παγώσει ή να καθυστερήσει την επένδυση.

Είναι πιστεύετε τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτερες σε αξία επενδύσεις  που εισήλθαν στην Ελλάδα αφορούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις εταιριών όπως ήταν ο ΟΤΕ, ο ΟΛΠ, ο ΑΔΜΗΕ και αναμένουμε τη πώληση των ΕΛΠΕ του Ερρίκος Ντυνάν.

Ποιος μεγάλος ξένος όμιλος θα έλθει να επενδύσει με το υπάρχον φορολογικό πλαίσιο, τις ασφυκτικές ασφαλιστικές  εισφορές και τους συνδικαλιστές να είναι έτοιμοι για απεργίες εάν δεν δικαιωθούν τα αίτημά τους;

Η χώρα καθημερινά χάνει τις νησίδες οικονομικής ανάπτυξης αφού και μειώνεται ο αριθμός των φυσικών προσώπων που μπορούν ακόμη και σήμερα να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις τράπεζες. Παράλληλα μειώνεται και ο αριθμός των εταιριών που μπορούν να προσφέρουν αξιοπρεπείς μισθούς σε νέους ανθρώπους με μεταπτυχιακά και υψηλές δεξιότητες.

Στη χώρα μας κυριαρχεί η ασφάλεια του Δημόσιου τομέα. Να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί όταν ολοένα και λιγότεροι του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν να πληρώνουν και ολοένα και περισσότεροι διορίζονται με 8μηνες συμβάσεις που ανανεώνονται κυρίως σε ΟΤΑ και δημόσιους οργανισμούς.

Μπορεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να οραματίζονται μία χώρα-πατερούλη με 3,1 εκατ. ενεργό πληθυσμό διορισμένους όλους  στο δημόσιο. Τότε να δούμε ποιοι θα πληρώνουν τους φόρους για να πληρώνονται όλοι Ελληνες-δημόσιοι υπάλληλοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.