ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο δείκτης προσαρμοστικότητας θα εξασφαλίζει εργασία

14:08 - 31 Οκτ 2018 | Ανέστης Ντόκας
Ζούμε ιστορικές στιγμές στο πλανήτη, σε ότι αφορά την αγορά εργασίας. Η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης με την αύξηση των ρομπότ σε δουλειές που κάλυπταν οι άνθρωποι θα αλλάξει όλη την χαρτογραφία της ανθρώπινης εργασίας.

Τη δεκαετία του 2000 στις ΗΠΑ-όταν εμείς εδώ ζούσαμε την χλιδή και την πολυτέλεια του δανεισμού και σήμερα τρέχουμε για ρυθμίσεις- στα πανεπιστήμια οι φοιτητές οικονομικών σχολών διδάσκονταν ότι ο εργαζόμενος τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αλλάξει τουλάχιστον 6 διαφορετικές δουλειές μέχρι να τερματίσει τον επαγγελματικό του βίο. Σ αυτή τη χώρα βέβαια από μικροί μας μάθαιναν ότι όποιο επάγγελμα διαλέξεις και σ όποιον εργοδότη δουλέψεις από τον ίδιο θα πάρεις και σύνταξη.

Σήμερα έχει ανατραπεί πλήρως  η παραπάνω θεωρία των αμερικανικών πανεπιστημίων  αφού έχει επικρατήσει την τελευταία διετία μία νέα οικονομική θεωρία λόγω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη: ο εργαζόμενος που θα μπορέσει να επιβιώσει  από την επέλαση των ρομπότ σε πολλές εργασίες θα είναι αυτός που θα έχει τον υψηλότερο δείκτη προσαρμοστικότητας. Είναι δεδομένο ότι στα 35 -40 χρόνια επαγγελματικού βίου και πολλούς εργοδότες θα αλλάζουν τα νέα παιδιά αλλά και σε διαφορετικά επαγγέλματα θα εξασκήσουν,  αφού τελείωσε η ασφάλεια του πτυχίου από το πανεπιστήμιο που σου εξασφάλιζε θέση εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ ακόμη και στη Νομική όπου εισήλθαν τα ρομπότ, γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες, ότι οι δύο αντίδικοι μπορούν να εκθέσουν το πρόβλημα τους σ ένα ρομπότ που έχει προγραμματισθεί με νομικές γνώσεις να τους δώσει τη καλύτερη λύση σε ποσοστό 95% που θα τους έδιναν τα καλύτερα νομικά γραφεία.    

Η προσαρμοστικότητα για έναν εργαζόμενο είναι σήμερα το διαβατήριο για να μπορέσει να επιβιώσει στον ωκεανό των πολυεθνικών που τα νέα παιδιά με τις εξαιρετικές ικανότητες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Γνωρίζουν ότι έχουν να ανταγωνιστούν ισάξιους ή και καλύτερους συναδέλφους τους από άλλες χώρες.

Στο δικό μας μικρόκοσμο ας ασχοληθούμε προς το παρόν ποιος ΟΤΑ, η υπουργείο προσλαμβάνει μόνιμους και αορίστου χρόνου, γιατί πάνω απ όλα μας ενδιαφέρει να πέφτει ο μισθουλάκος κάθε μήνα και μετά να ψάξουμε και καμία μαύρη εργασία και να τη στερήσουμε από τους χιλιάδες ανέργους στη κρίσιμη παραγωγική ηλικία των 25 με 45 ετών.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.