ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο χρόνος έχει σταματήσει στην επιχειρηματική ζωή της χώρας

08:21 - 07 Νοε 2018 | Ανέστης Ντόκας
Μουδιασμένος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας από τη δημοσιοποίηση εταιρικών σκανδάλων που πλήττουν κυρίως εισηγμένες εταιρίες τους τελευταίους έξι μήνες. Η αίσθηση που επικρατεί σε μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες είναι ότι το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων θα συνεχισθεί και θα πληγεί ακόμη περισσότερο η φήμη και η αξιοπιστία των επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι έτσι κι αλλιώς είναι τραυματισμένη η φήμη των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό λόγω των greek statistics  στην Ελληνική οικονομία. Τώρα μιλούν και για greek statistics στις ελληνικές επιχειρήσεις με αφορμή το θέμα της Folli Follie.

Παράλληλα οι ίδιοι οι επιχειρηματίες σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους, τονίζουν ότι η σημερινή αρνητική ατμόσφαιρα τους θυμίζει ακριβώς το κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα και το 2003 ένα χρόνο πρίν τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ο χρόνος στη χώρα έδειχνε να έχει παγώσει και τα έργα παρέμειναν ημιτελή.

Τι μπορεί να αλλάξει αυτή την εικόνα στη χώρα; Μόνο επιχειρηματικές συμφωνίες που όμως θα είναι εμβληματικές σε αξία για να δοθεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη.

Η All star δεκάδα των μεγαλυτέρων Ελλήνων επιχειρηματιών θέλει από τη κυβέρνηση ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ηρεμήσει το επιχειρηματικό κλίμα. 

Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει με τη διαφθορά να κυριαρχεί, να έχει στεγνώσει η αγορά από τους αυξημένους φόρους και τις εισφορές και το τραπεζικό σύστημα να είναι κλινικά νεκρό.

Χρειάζεται μία νέα αναπτυξιακή πρόταση η χώρα και κυρίως εμπιστοσύνη προς τις ηγέτιδες επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας που απέδειξαν ότι και στα χρόνια προ μνημονίων ξέρουν να σέβονται και να αξιοποιούν την προσπάθεια των εργαζομένων τους και να αναπτύσσονται εντός και εκτός Ελλάδας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.