ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο μήνας που κρίνει θέσεις εργασίας και επενδυτικά προγράμματα

07:05 - 21 Νοε 2018 | Ανέστης Ντόκας
Ο μήνας που κρίνει θέσεις εργασίας και επενδυτικά προγράμματα
Ανέκαθεν ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας που κρίνει τις θέσεις εργασίας που θα διατηρηθούν για το νέο οικονομικό έτος και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Αυτό το μήνα που διανύουμε στις μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις συνέρχονται τα διοικητικά συμβούλια για να εξετάσουν τι θα γίνει με το προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς και από το ύψος των χρημάτων θα εξαρτηθεί εάν θα γίνουν απολύσεις ή και προσλήψεις.

Ο φετινός Νοέμβριος έχει όμως μία ιδιαιτερότητα. Ακολουθεί μία εκλογική χρονιά, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις ακόμη πιο επιφυλακτικές. Γι αυτό περιορίζουν τα κόστη τους και προτεραιότητα δίνεται για τις δραστηριότητες στο εξωτερικό. 

Τουλάχιστον μία 5ετία δεν υπάρχει σταθερό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα. Όλα τα διοικητικά συμβούλια καταγράφουν 2 προϋπολογισμούς. Τον κανονικό προϋπολογισμό για μία κανονική χώρα που έχει πάψει να είναι η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και των 3 μνημονίων. Υπάρχει και ο έκτακτος προϋπολογισμός που αναφέρεται στα χειρότερα σενάρια που μπορεί να υπάρξουν στη χώρα λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η χώρα μπορεί να εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένων εκλογικών αναμετρήσεων λόγω της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας το 2020.

Η φράση των επιχειρηματιών που κυριαρχεί στα επενδυτικά φόρουμ αυτή τη περίοδο είναι η εξής: "Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την αγωνία να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, | την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital controls. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση από εκείνο τον Ιούνιο του 2015".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.