ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή των νέων στη πατρογονική περιουσία

09:14 - 14 Μαρ 2019 | Ανέστης Ντόκας
Τα στοιχεία που μας μεταφέρει στο reporter ο κ. Παύλος Ραβάνης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά. Τη τελευταία διετία παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο. Πολλά νέα παιδιά που ολοκλήρωσαν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές σε κορυφαία ιδρύματα όπως Πολυτεχνείο, Νομική, Οικονομικές σχολές, επιστρέφουν σε παραδοσιακά επαγγέλματα. Μάλιστα αρκετοί νέοι που οι πατεράδες τους είχαν φανοποιεία, συνεργεία αυτοκινήτων αναλαμβάνουν οι ίδιοι την συνέχιση της πατρογονικής τους εργασίας. Επίσης όσοι δεν επέλεξαν να φύγουν επιλέγουν να γίνουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί προκειμένου να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το μητρώο του επιμελητηρίου και αποδεικνύει ότι σταδιακά το μέλλον αυτής της χώρας αντιλαμβάνεται ότι σαφώς και ο κάθε νέος έχει δικαίωμα και πρέπει να λαμβάνει πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά στη γαλέρα της πραγματικής οικονομίας και ζωής πρέπει να επιλέξει ένα επάγγελμα για να μπορεί να ζήσει και να προχωρήσει στη ζωή του. Αυτή η αλλαγή στον ενεργό πληθυσμό της χώρας δείχνει και την αλλαγή και ωριμότητα στη κοινωνία σε αντίθεση με το πολιτικό κόσμο που παραμένει βυθισμένος στις ψευδαισθήσεις του και στην καρέκλα των 6.000 ευρώ.

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει χρόνο με τους αργόσχολους και τους σχολιαστές του life style. Δικαιούται η σημερινή γενιά των 20αρηδων και των 30αρηδων να προετοιμάσουν τη χώρα για τις τεκτονικές αλλαγές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη και η 4η βιομηχανική επανάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.